vineri, 1 martie, 2024

Prefectul judetului Vaslui a participat la ședință de lucru în sistem de videoconferință, convocată la sediul Ministerului Afacerilor Interne

Distribuie:

Publicat:

Am participat astăzi la o ședință de lucru în sistem de videoconferință, convocată la sediul Ministerului Afacerilor Interne. La această întâlnire au fost prezenți: inspectorul general al IGSU, generalul Dan-Paul Iamandi, primul-adjunctul acestuia, colonelul Constantin Florea, șeful Direcției Generale pentru Protecție Civilă, generalul de brigadă Marius Dogeanu, și șeful Direcției Suport Decizional, colonelul Ionuț Amzu.
Scopul ședinței a constat în prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecție în contextul tragicului eveniment din localitatea Tohani, județul Prahova. A fost abordată o analiză riguroasă a situației, cu accent pe identificarea măsurilor care pot contribui la prevenirea unor astfel de evenimente din viitor.
Inspectorul general al IGSU a subliniat necesitatea intensificării controalelor pe linia siguranței la incendiu la toate categoriile de agenți economici. De asemenea, s-a pus accent pe importanța efectuării unor verificări amănunțite la operatorii care, în perioada imediat următoare, urmează să desfășoare activități în care se preconizează un aflux mare de persoane.
Prefectura Județului Vaslui, alături de instituțiile abilitate, va întreprinde toate demersurile necesare pentru a implementa măsurile propuse, asigurând astfel siguranța cetățenilor și a mediului de afaceri din județ.
Această întâlnire a reprezentat un pas important în eforturile noastre comune de a consolida și îmbunătăți sistemul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.
Ne exprimăm întreaga deschidere și colaborare pentru a răspunde eficient acestor cerințe, în beneficiul tuturor cetățenilor județului Vaslui.
Pe de altă parte, șeful DSU a subliniat necesitatea unei analize obiective a cadrului legislativ privind activitatea de prevenire a situațiilor de urgență. Acest demers are ca obiectiv identificarea punctelor critice și a posibilelor lacune din legislația în vigoare, pentru a propune ulterior modificări care să conducă la o mai bună gestionare a situațiilor de urgență.
Prefectura Județului Vaslui, în calitate de instituție responsabilă și preocupată de asigurarea securității cetățenilor, va participa activ la acest proces și va contribui cu toate resursele disponibile pentru realizarea acestui obiectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img