vineri, 1 martie, 2024

Preot către românii din diaspora: „Ar trebui să sărutați picioarele la cei care au rămas în țară, că aveți unde veni!”

Distribuie:

Publicat:

Preotul Vlad Pimen, unul dintre cei mai respectați duhovnici români de la Sfântul Munte Athos, a transmis un puternic apel la responsabilitate civică și patriotism în cadrul Conferinței „Despre Credință, Nădejde și Dragoste” desfășurată la Iași, pe 28 septembrie.

În discursul său, preotul Pimen a îndemnat românii plecați în străinătate să considere întoarcerea în țară ca o contribuție la binele comun. El a subliniat importanța recunoștinței față de cei care au rămas în țară, subliniind că datorită acestora mai există o țară la care să se întoarcă.

Preotul a demontat mitul că viața în străinătate ar fi ușoară, evidențiind sacrificiile și dificultățile cu care se confruntă mulți români. A encorajat comunitatea diasporică să își reevalueze prioritățile și să considere revenirea în țară ca pe o adevărată opțiune pentru un viitor mai bun.

Un exemplu concret oferit de preotul Pimen a fost povestea unei femei care și-a convins sora să revină în țară, subliniind că munca în România poate aduce recompense și împliniri mai mari decât cele obținute în străinătate.

Preotul a accentuat importanța credinței și a luptei pentru binele comun, îndemnându-i pe cei plecați să nu își piardă legătura cu rădăcinile și să contribuie activ la prosperitatea țării.

În final, preotul Vlad Pimen a provocat conștiința celor din diasporă, întrebându-i de ce au ales să plece și apoi să critice situația din țară, sugerând că implicarea activă în rezolvarea problemelor ar fi o cale mai constructivă.

Așadar, apelul preotului Pimen nu este doar la întoarcere fizică în țară, ci și la o schimbare de mentalitate și la o participare activă în construirea unui viitor mai luminos pentru România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img