Prognoza meteo pentru vineri, 27 iulie: Romania va fi lovita de un nou val de furtuni

0
46

Prognoza meteo pentru vineri, 27 iulie, anunta o vreme instabila, cu furtuni in aproape toata tara. 

Vineri, in centrul si in estul tarii, vor fi unele innorari temporare (mai ales in cursul dupa-amiezii), iar local vor cadea averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat la munte si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 22 si 27 de grade in Transilvania si Maramures, 24-29 de grade in Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate pe litoral si in estul Deltei Dunarii) si 25-30 de grade in Moldova. 

Vremea Bucuresti, 27 iulie 2018
In Capitala sunt asteptate furtuni cu fulgere atat ziua cat si noaptea, chiar daca temperaturile sunt mai ridicate decat in zielele precedente. Vantul va sufla moderat pe directia VSV, iar cantitatile de apa vor fi insemnate:  2 l/m² pe timpul zilei si 6 l/m² pe timpul noptii. Temperaturile de vineri se vor incadra intre 29°C si 20°C. Prima zi fara ploi la Bucuresti va fi marti, 31 iulie 2018.

Prognoza meteo la munte, 27 iulie 2018
La munte sunt anuntate furtuni cu fulgere izolate, atat ziua, cat si noaptea, si sunt asteptate cantitati mari de apa, riscul de inundatii fiind major. Vantul va sufla variabil pe directia VSV, apa va atinge 5 l/m² pe timp de zi si  3 l/m² pe timp de noapte. Temperaturile se incadreaza intre 25°C si 18°C. Prima zi fara ploi la munte este prognozata luni, 6 august 2018.

De altfel ANM e emis un nou cod galben de ploi abundente, valabil pentru judetele Mehedinti si Bihor. Potrivit meteorologilor, vremea rea se va extinde si in weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.