joi, 30 mai, 2024

Rareș Găzdaru și Alexia Andreea Iordache triumfă la Olimpiada Națională Școlară la Șah: Huși, gazda unei întreceri de excepție! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși a găzduit etapa națională a ONSȘ la șah, băieți și fete, gimnaziu.

Au participat câștigătorii fazelor județene din toate cele 41 de județe și cele 6 sectoare ale municipiului București.

După două zile de întreceri, cei mai buni șahiști au fost premiați cu diplome, trofee, medalii și bani.

La băieți, cel mai bun a fost Rareș Găzdaru, din Brăila. El a fost urmat în clasament de Andrei Negrean, din București, podiumul fiind încheiat de Ioan Randi Galeș, din Galați. Mențiune a primit David Alexandru Hărăbor, din Dolj.

La fete, Alexia Andreea Iordache, din București, a câștigat faza națională, urmată de Alexia Andrieș, din Iași, și Maia Rut Moldoveanu, din Cluj.

Mențiune a primit Sara Maria Șunea, din Maramureș.

„Cu această premiere încheiem cu succes organizarea celor patru faze naționale ale olimpiadelor școlare, pe care le-am avut în județ, două la Vaslui și două la Huși. Vă felicit pe voi, elevii, pentru că ați ajuns la această fază. Îi felicit pe părinți, pentru că își sprijină copiii să ajungă la această etapă, dar și pe profesori, pentru că arată că sunt dascăli adevărați și își creează discipoli. Sper că v-ați simțit bine aici, la noi acasă. Vă așteptăm cu drag, de fiecare dată”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Faza națională a ONSȘ la șah a fost organizată de Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, cu sprijinul Primăriei Municipiului Huși și al Consiliului Județean Vaslui.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img