vineri, 29 martie, 2024

Reteta Zilei:Cartofi cu ceapa caramelizata

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
cca 800 gr ceapa feliata fin
6 cartofi galbeni medii
cca 75 ml supa de pui, vita sau legume
cca 170 gr branza Gruyere
100 gr parmezan
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper alb
1 lingurita unt
1 lingurita rozmarin proaspat tocat

Mod de preparare:

Soteaza ceapa in uleiul de masline cam 15-20 de minute, la foc mic spre mediu. Incinge cuptorul la 205 grade Celsius. Feliaza cartofii, stropeste-i cu o lingura de ulei, presara branza Gruyere, jumatate din cantitatea de parmezan, piper si sare.
Greseaza cu unt o tava, pune ceapa caramelizata intr-un singur strat, aranjeaza feliile de cartofi, toarna supa peste roduse, presara restul de branza, acopera cu folie si baga in cuptor pentru 50 de minute. Indeparteaza apoi folia de aluminiu si baga inapoi, de data aceasta numai pentru 5 minute. Inainte de servire presara rozmarinul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img