joi, 30 mai, 2024

România a devenit ‘tigrul’ Europei: instituțiile internaționale văd o creștere a țării noastre

Distribuie:

Publicat:

Prognozele actualizate pentru economia României în 2024 arată o perspectivă optimistă din partea instituțiilor internaționale, în timp ce analiștii locali sunt mai rezervați, conform informațiilor furnizate de Mediafax și Ziarul Financiar.

În 2024, economia României este prognozată să accelereze față de anul precedent, când creșterea economică s-a redus la jumătate, conform celor mai recente estimări.

După actualizarea datelor privind evoluția principalilor indicatori economici, atât instituțiile internaționale, cât și analiștii locali și-au revizuit previziunile pentru evoluția economiei în acest an. Agențiile de rating anticipează o creștere de peste 3% pentru economia României în 2024, în timp ce prognozele FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene se situează ușor sub această valoare.

Analiza indică că economia va accelera datorită consumului intern, iar acest trend va fi susținut și de continuarea investițiilor, în special din fondurile europene și împrumuturile aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Recent, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a actualizat prognoza și a ajustat în scădere estimarea pentru avansul economic al României în 2024, stabilind-o la 2,8%, comparativ cu proiecția inițială de 3,8%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img