sâmbătă, 2 martie, 2024

România la Euro 2024: Tot ce știm până în acest moment

Distribuie:

Publicat:

În vara anului următor, România își va începe călătoria în cadrul prestigiosului turneu Euro 2024. Tricolorii vor debuta la turneul final pe 17 iunie, pe legendarul stadion Allianz Arena din Munchen, acolo unde se va confrunta cu una dintre echipele care vor câștiga barajul. Apoi, vor urma două meciuri decisive împotriva Belgiei și Slovaciei.

România este, pentru moment, a doua favorită la calificarea în optimi, informează portalul Coduri Bonus. Acest turneu nu reprezintă doar o oportunitate extraordinară pentru afirmarea echipei la nivel sportiv, ci și o șansă de a obține recompense financiare substanțiale.

Programul României la Euro 2024

La debutul său la Euro 2024 pe 17 iunie, România va întâlni oponentul venit din play-off-ul B, care ar putea fi Ucraina, Israel, Bosnia sau Islanda. Acest prim meci se va desfășura pe impresionantul stadion al celor de la Bayern Munchen, Allianz Arena. Programul complet este următorul:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Cu cine joacă România în cazul în care ajunge în „optimi” la EURO 2024

Pentru România, adversarul din optimile Euro 2024 depinde de poziția pe care o va ocupa în clasament la finalul primelor 3 meciuri.

Dacă echipa va câștiga grupa, se va confrunta la Munchen, pe 2 iunie, cu echipa clasată pe locul al treilea din grupele A, B, C sau D. În cazul în care România termină pe locul doi în grupă, adversarul va fi echipa de pe locul doi din Grupa D, meciul urmând să se desfășoare la Düsseldorf, pe 1 iulie.

Există și posibilitatea, în cazul clasării pe locul al treilea, de a avansa în fazele eliminatorii, unde pot întâlni liderii Grupelor B sau C, la Koln sau Gelsenkirchen.

Cât poate câștiga România la Euro 2024

La Euro 2024, România are oportunitatea nu doar de a-și etala calitățile fotbalistice pe scena europeană, dar și de a câștiga premii financiare substanțiale, în funcție de performanțele pe care le va obține la turneul final.

Fiecare echipă participantă va primi un premiu de participare de 9.25 milioane de euro. În plus, echipele vor câștiga 1 milion de euro pentru fiecare victorie în meciurile din faza grupelor și 500.000 de euro pentru un egal. Astfel, suma maximă pe care o echipă o poate obține, dacă se va impune în toate cele trei meciuri din grupă, este de 28.25 milioane de euro.

Calificarea în optimi va aduce un premiu suplimentar de 1.5 milioane de euro, în timp ce ajungerea în sferturi va aduce 2.5 milioane de euro. Semifinaliștii vor primi 4 milioane de euro, iar finaliștii vor câștiga încă 5 milioane de euro. Campionii vor primi un bonus adițional de 8 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img