luni, 29 aprilie, 2024

S-a dat alarma in spitalele din Iasi! Un virus necrutator si-a facut aparitia printre ieseni! O femeie se zbate intre viata si moarte

Distribuie:

Publicat:

 Primul caz de West Nile a fost confirmat la Iasi • O pacienta in varsta de 62 de ani a ajuns in stare grava la spital • Medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire • Specialistii asteapta ca numarul acestor cazuri sa creasca • In ce stare se afla femeia si cum a intrat in contact cu virusul • Pacienta are si alte probleme de sanatate, iar meningita a adus-o aproape pe patul de moarte

Medicii ieseni au confirmat primul caz de pacient cu virus West Nile din Iasi, in acest sezon cald. Este vorba despre o femeie in varsta de 62 de ani, care a ajuns la spital in urma cu zece zile. De atunci a fost supusa mai multor investigatii medicale si a beneficiat de tratament de specialitate. Cu toate acestea, starea ei a continuat sa se agraveze, pacienta dezvoltand meningita, o infectie a sistemului nervos central, din cauza virusului West Nile.

Salvarea ei este cu atat mai dificila, cu cat aceasta prezinta mai multe probleme de sanatate. Astfel, medicii Spitalului de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" din Iasi sunt reticenti cand vine vorba despre sansele de supravietuire.  

"La Spitalul de Boli Infectioase «Sf. Parascheva» din Iasi a ajuns o pacienta in varsta de 62 de ani, din municipiul Iasi. In urma investigatiilor medicale la care a fost supusa, s-a stabilit ca pacienta a suferit o infectie cu virusul West Nile si a dezvoltat meningita. Pacienta este internata la Anestezie si Terapie Intensiva, fiind in continuare in stare grava, aflandu-se sub tratament si sub atenta supraveghere medicala. Un factor important este reprezentat de faptul ca pacienta prezinta mai multe comorbiditati, iar acest lucru face ca starea ei sa se agraveze. Totodata, putem spune ca este primul caz cu virus West Nile care a fost confirmat in acest sezon la Iasi, dar ne asteptam sa mai apara astfel de cazuri similare. In cazul acestei paciente, prognosticul este rezervat, mai ales din cauza celorlalte afectiuni de sanatate pe care le prezinta", precizeaza prof. univ. dr. Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" din Iasi.

 

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img