Sănătatea inimii depinde de acest obicei culinar: Ce trebuie să mănânci constant pentru a avea o inimă sănătoasă indiferent de vârstă

0
45

Consumul de alimente mai nutritive, pe bază de vegetale, este sănătos pentru inimă la orice vârstă, potrivit unor cercetări publicate în Jurnalul Asociației Americane a Inimii.

Recomandările autorităților sanitare internaționale privind dieta și stilul de viață sugerează un model alimentar sănătos general, care pune accent pe o varietate de fructe și legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, păsări de curte și pește fără piele, nuci și leguminoase și uleiuri vegetale nerafinate. De asemenea, recomandă consumul cât mai limitat de grăsimi saturate (untură, unt, smântână etc.), grăsimi trans (margarină), sodiu, carne roșie, dulciuri și băuturi cu zahăr.

În două studii separate care analizează diferite măsuri ale consumului de alimente vegetale, cercetătorii au descoperit că atât adulții tineri, cât și femeile aflate în postmenopauză au avut un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare atunci când alimentația lor s-a bazat pe alimente vegetale sănătoase, scrie doc.ro.

Mai multe vegetale la tinerețe, o sănătate cardiovasculară mai bună la vârsta a doua

Un studiu a evaluat dacă o alimentație centrată pe vegetale menținută pe termen lung și trecerea la o dietă centrată pe vegetale începând cu vârsta adultă tânără sunt asociate cu un risc mai mic de boli cardiovasculare la vârsta a doua. Autorii studiului au examinat alimentația și apariția bolilor de inimă la 4.946 de adulți înscriși în studiul de dezvoltare a riscului arterial coronarian la adulții tineri (CARDIA). Participanții aveau între 18 și 30 de ani la momentul înscrierii (1985-1986) în acest studiu și nu aveau boli cardiovasculare.

Participanții au avut opt consultații de urmărire în perioada 1987-1988 până în 2015-2016, care au inclus teste de laborator, măsurători fizice, istoric medical și evaluarea factorilor stilului de viață. Spre deosebire de studiile controlate randomizate, participanții nu au fost instruiți să mănânce anumite lucruri, astfel încât cercetătorii au putut colecta date imparțiale, pe termen lung, despre alimentația lor obișnuită.

După interviuri detaliate despre stilul alimentar de-a lungul timpului, calitatea dietelor participanților a fost evaluată pe baza Scorului de calitate A Priori Diet (APDQS) compus din 46 de grupuri de alimente la anii 0, 7 și 20 ai studiului.

COntinuarea pe exquuils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.