marți, 5 decembrie, 2023

Scăderea Importurilor de Energie ale UE în Trimestrul Doi: Analiză Eurostat și Schimbarea Furnizorilor de Gaze Naturale

Distribuie:

Publicat:

“Scăderea Importurilor de Energie ale UE în Trimestrul Doi: Analiză Eurostat”

Datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că importurile de energie ale Uniunii Europene au înregistrat o scădere semnificativă în trimestrul doi al anului 2023, pentru al doilea trimestru consecutiv, comparativ cu perioada similară din 2022.

“Scădere Valorică și Cantitativă”

În acest trimestru, importurile de energie ale UE au înregistrat o scădere cu 39,4% în ceea ce privește valoarea și cu 11,3% în ceea ce privește cantitatea, față de aceeași perioadă din 2022. Această scădere vine după un declin de 26,5% și 6,1% în primele trei luni ale anului.

“Redistribuția Importurilor”

Importurile UE de uleiuri petroliere și gaze naturale din Rusia au scăzut semnificativ, cu o reducere de 82% pentru uleiurile petroliere. În schimb, importurile din afara UE, cu excepția Rusiei, au crescut.

“Pondere Redusă pentru Rusia”

Ponderea Rusiei în importurile totale ale UE de uleiuri petroliere a scăzut dramatic, de la 21,6% în 2022 la doar 4% în 2023.

“Scăderea Importurilor de Gaze Naturale”

Importurile UE de gaze naturale au scăzut cu 17% în ceea ce privește cantitatea în trimestrul doi din 2023, ca urmare a eforturilor UE de a reduce consumul de gaze.

“Schimbări în Furnizori”

Ponderea Rusiei în furnizarea de uleiuri petroliere și gaze naturale a scăzut semnificativ, în timp ce alte țări, precum Norvegia și Algeria, au devenit furnizori importanți.

“Gaze Naturale Lichefiate”

În ceea ce privește gazele naturale lichefiate (GNL), Statele Unite au devenit principalul furnizor al UE, cu o pondere de 46,4%, depășind Rusia și alte țări.

Aceste date reflectă o schimbare semnificativă în peisajul importurilor de energie ale UE și posibile implicații asupra pieței energetice regionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img