luni, 15 aprilie, 2024

Scene îngrozitoare în Iași. Un tată își bătea cu sălbăticie copilul cu handicap, în timp ce mama îi filma și râdea

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat din Iași a primit o sentință cu suspendare după ce a agresat brutal un copil de 12 ani cu handicap, în timp ce mama copilului îl filma și râdea. Poliția a intervenit după ce a descoperit înregistrarea șocantă pe platforma YouTube.

În decembrie 2021, un bărbat din județul Iași a comis un act oribil asupra fiului său, în vârstă de 12 ani și diagnosticat cu ADHD, grav afectat de handicap. Totul s-a petrecut sub ochii mamei, care nu numai că a asistat la agresiune, dar a și filmat-o, râzând cu neîngrijorare. Această înfiorătoare înregistrare video, de doar 32 de secunde, a ajuns în atenția polițiștilor din Lețcani la data de 12 ianuarie 2022, ceea ce a condus la o intervenție rapidă. Copilul a fost imediat scos din locuința sa, alături de mama sa.

În filmare, bărbatul îl ține pe copil cu mâna stângă la spate și îl lovește în mod repetat în față cu pumnii, în timp ce micuțul țipa și încerca să scape de chinurile la care era supus. Agresorul a aplicat lovituri dureroase de opt ori asupra copilului, atingându-l și la nivelul gâtului. Între timp, mama copilului filma întreaga scenă și se amuza de situație. Abia în cele din urmă, copilul a reușit să fugă într-o cameră alăturată pentru a scăpa de teroare.

Copilul, care se confruntă cu dificultăți din cauza ADHD-ului și gradului său grav de handicap, a relatat poliției că tatăl său obișnuia să-l agreseze fără motiv, mai ales atunci când consuma alcool. Mama copilului a confirmat aceste afirmații, deși în timpul agresiunii, ea a ales să filmeze momentul, considerându-l inițial o joacă între tată și fiu. Ulterior, cei doi părinți au divorțat din cauza scandalurilor repetate și a comportamentului violent al bărbatului.

Cu toate acestea, cu toate actele grave comise, bărbatul a fost condamnat în primă instanță la doar 7 luni de închisoare cu suspendare, aparent din cauza faptului că și-a recunoscut fapta și a exprimat că își regretă acțiunile. În timpul procesului, fosta soție a devenit parte civilă și a solicitat daune morale în valoare de 500.000 de euro. Cu toate acestea, instanța i-a acordat doar suma de 3.000 de euro.

Cazul se află în prezent în etapa de recurs, fiind în curs de desfășurare la Curtea de Apel Iași.

În situații de urgență sau de violență domestică, este crucial să apelați numărul Telverde destinat victimelor, care este 0800 500 333.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img