joi, 30 mai, 2024

Schemă Ponzi cu criptomonede. 63 de milioane de euro în bitcoini, confiscate: ‘Prima operațiune de acest tip’

Distribuie:

Publicat:

În Italia, o schemă Ponzi cu criptomonede a fost demascată, culminând cu confiscarea maximă de aproximativ 63 de milioane de euro în bitcoini, într-o primă operațiune de acest fel desfășurată de Garda Financiară italiană.

Antonio Ape, locotenent-colonel al Gărzii Financiare din Roma, a dezvăluit că investigația a vizat o companie italiană care a creat o monedă digitală fantomă și a promis investitorilor randamente excepțional de mari într-un interval scurt de timp. Această operațiune a condus la confiscarea a peste 776 de milioane de criptomonede, marcată ca o lovitură semnificativă împotriva activităților ilegale din domeniul criptomonedelor.

Potrivit lui Ape, compania atrăgea investitori din întreaga Europă prin intermediul rețelelor sociale, precum Facebook, Instagram și Telegram. Investitorii, atrași de promisiunea unor profituri rapide și mari, alimentau activitățile ilicite ale companiei, care, în realitate, nu avea nicio activitate economică legitimă. În schimb, folosea schema Ponzi pentru a plăti investitorii vechi cu banii investiți de cei noi, fără să genereze profituri reale prin investiții legitime.

În contrast, piața legală a bitcoinului funcționează în conformitate cu orientările și reglementările specifice. Bitcoinul este recunoscut ca o afacere legală și este supravegheat de autoritățile naționale și internaționale. Investitorii legitimi pot acționa în conformitate cu aceste reglementări și pot desfășura activități comerciale legale, dacă sunt înregistrați și autorizați corespunzător.

În final, Ape a subliniat importanța vigilenței și a prudenței în investițiile în criptomonede, iar Garda Financiară italiană va continua să monitorizeze și să acționeze împotriva activităților ilicite din acest domeniu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img