Sedinta importanta de lucru la Bumbata – Vetrisoaia la noul Punct Vamal: constructorul, proiectantii, armata si autoritatile vasluiene lucreaza impreuna pentru un scop comun – FOTO

0
1071

 Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, s-a deplasat marti, 2 mai, in localitatea vasluiana Bumbăta pentru o sedinta de lucru si pentru a discuta si vizualiza personal stadiul lucrărilor la Punctul de Trecere a Frontierei de Stat dintre România și Republica Moldova. În urma întâlnirii cu reprezentanții firmei de construcții din Huși, proiectanți și armata , s-a constatat că proiectul se desfășoară conform planului. Potrivit informațiilor obținute, firma huseană se ocupă de reabilitarea infrastructurii rutiere din zonă, iar aproximativ 2 km de drum urmează să fie asfaltați în curând.

În linii mari, până la sfârșitul lunii mai, proiectul Vămii Bumbata-Leova ar trebui să prindă contur. De asemenea, se așteaptă soluții de la proiectanți pentru podul care va face legătura între cele două țări printr-un pod solid ce urmeaza sa fie construit . In prima faza, circulatia prin noul punct vamal se va efectua pe un pod de pontoane ce va fi montat de armata.

Proiectul are o importanță majoră pentru dezvoltarea economică a regiunii și pentru facilitarea circulației între cele două țări. Se va amenaja un punct de trecere al frontierei, care va facilita circulația persoanelor și mărfurilor, contribuind astfel la creșterea schimburilor comerciale și la dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Republica Moldova.

Toți factorii de răspundere se vor întruni într-o ședință de lucru săptămâna viitoare pentru a stabili pașii care trebuie urmați în vederea finalizării proiectului în cel mai scurt timp posibil și în conformitate cu toate standardele de calitate și siguranță.

M-am deplasat astăzi în localitatea Bumbăta pentru a verifica stadiul lucrărilor la Punctul de trecere a frontierei de stat care va fi amenajat aici, la aproximativ 40 km distanţă de punctul de trecere a frontierei Albiţa.
Un pod urmează să facă legătura între țara noastră și Republica Moldova. În ultima perioadă, lucrările la acest obiectiv au intrat într-o fază avansată, pe drumul care tranzitează zona se lucrează intens, iar asta este o veste bună pentru toți cei implicați în proiect.
M-am întâlnit la Bumbăta cu reprezentanții firmei de construcții, ai armatei, cu proiectanți, și cu cei de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere). În urma acestei întâlniri, am constatat că proiectul se desfășoară conform planului.
Toți factorii de răspundere ne vom întruni într-o ședință de lucru, săptămâna viitoare și vom stabili de comun acord pașii care trebuie urmați în vederea finalizării acestui important obiectiv. Este important ca toți cei implicați să colaboreze strâns și să lucreze împreună pentru a asigura finalizarea proiectului în cel mai scurt timp posibil și în conformitate cu toate standardele de calitate și siguranță.
Podul din Bumbata are o importanță majoră pentru dezvoltarea economică a regiunii și pentru facilitarea circulației între cele două țări. Acesta va avea o lungime de peste 1.5 kilometri și va fi construit într-un mod modern și durabil, cu o capacitate de încărcare mare.
În plus, se va amenaja și un punct de trecere al frontierei, care va facilita circulația persoanelor și mărfurilor între cele două țări, ceea ce va contribui la creșterea schimburilor comerciale și la dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Republica Moldova.” posta Daniel Onofrei – prefectul judetului Vaslui pe reteaua de socializare

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.