sâmbătă, 18 mai, 2024

Super-gonoreea, tot mai amenintatoare: noi tulpini au devenit rezistente la antibiotice

Distribuie:

Publicat:

Doua noi tulpini rezistente la tratament au fost depistate si identificate de catre autoritatile australiene. Acestea au intocmit un raport in care avertizeaza asupra pericolului practicarii sexului neprotejat.

Medicii nu au putut trata pacientii cu ceftriaxona si azitromicina, tratamentul recomandat, astfel ca acestia au ramas cu aceasta infectie care provoaca dureri extreme in timpul urinarii, potrivit dailystar.co.uk. Guvernul federal australian a intocmit un raport in care precizeaza ca, alte cinci tulpini de gonoree au devenit deja foarte rezistente la tratamentul cu antibiotice. Profesorul John Turnidge, consilierul medical senior al Comisiei australiene privind siguranta si calitatea in domeniul sanatatii, a recomandat oamenilor sa practice sexul protejat. 

"Sexul protejat inseamna atat utilizarea prezervativului, cat si a unui baraj dentar, pentru a fi siguri ca nu transmitem infectia partenerului nostru“, a explicat acesta. Medicii au inclus aceste sapte tulpini rezistente la tratament in raportul bianual destinat Sistemului national de alerta argumentand ca potentialul epidemic al acestor infectii cu transmitere sexuala este foarte mare. Circa 40% din infectiile rezistente la tratament in Australia sunt produse de gonoree. "Pentru prima data in Australia au fost raportate doua cazuri de infectii cu gonoree rezistenta la medicamente, dupa ce Marea Britanie a raportat identificarea unui caz cu o tulpina similara“, a spus acesta, adaugand ca infectiile in cauza nu pot fi tratate cu antibioticele obisnuite recomandate, potrivit adevarul.ro.

Primul pacient din lume diagnosticat cu supergonoree a fost un turist britanic care ar fi contractat infectia dupa o vacanta in Asia. Gonoreea se raspandeste prin toate formele de sex si poate lasa femeile infertile daca este netratata. Ingrijorator este faptul ca infectia nu are intotdeauna simptome, astfel ca ea poate ramane netratata. Scurgerile neobisnuite la nivelul penisului sau vaginului sunt cele mai frecvente semne care pot duce, de asemenea, la o boala inflamatorie pelviana. In urma cu doi ani, oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii s-au declarat ingrijorati ca infectiile cu transmitere sexuala ar putea deveni imune la antibiotice intr-un viitor foarte apropiat. Temerile vizavi de supergonoree au crescut la inceputul acestui an, dupa doua ce doua astfel de cazuri au devenit netratabile. Mai mult de 78 de milioane de oameni pe an sunt infectati cu gonoree, la nivel mondial, infectiile cu Chlamydia si verucile genitale fiind si mai frecvente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img