luni, 6 mai, 2024

Test nuclear nord-coreean: China a prezentat un protest oficial la ambasada RPDC la Beijing

Distribuie:

Publicat:

Ministerul de Externe chinez a anunțat luni că a prezentat un ‘protest oficial’ la ambasada Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord) la Beijing în legătură cu al șaselea și cel mai puternic test nuclear efectuat, duminică, de către Phenian, transmit Reuters și AFP.

”Coreea de Nord cunoaște clar opoziția Chinei față de testele sale nucleare”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Geng Shuang, într-o conferință de presă. El a adăugat că Beijingul susține constant că situația tensionată din Peninsula Coreeană poate fi depășită prin dialog.

Phenianul a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, ceea ce a atras reacții de condamnare ferme din partea întregii comunități internaționale.

Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un ‘succes total’. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică cu rază lungă de acțiune de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Coreea de Nord au avut loc în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016.

SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img