Tipuri de pantofi pentru femei și cum să-i asortezi

0
99

Pantofii eleganți sunt un element de bază în garderoba fiecărei femei. Aceștia sunt detaliul final la o ținută și pot completa și eleva sau distruge aspectul, așa că este important să ai o varietate largă de astfel de pantofi în dulapul tău pentru a-i putea purta la orice ocazie. În acest articol, vei găsi tot ce trebuie să știi despre acești pantofi damă eleganți, dar și despre câteva variante de pantofi casual damă, pentru a avea o garderobă completă.

Mai întâi, vom examina categoria de pantofi mai largă, apoi vom analiza alte segmente de pantofi și îi vom împărți în subcategorii mai mici și îi vom identifica astfel încât atunci când îți cumperi pantofi sau îi porți, să știi exact ce tip de pantofi dama eleganti porti.

Categorii de pantofi damă eleganți

Să începem cu diversele categorii de pantofi. Desigur, această listă nu este exhaustivă, deoarece există atât de multe tipuri diferite de pantofi în lume, încât e greu să vorbim despre toate. Tocmai de aceea, vom trece prin categoriile cele mai importante și care sunt cel mai ușor de asortat în viața de zi cu zi, ca să păstrăm acest simț practic.

  1. Balerini

Balerinii sunt primul tip de pantofi pe care îl vom examina. Sunt extrem de confortabili și de versatili și au revenit în trenduri. De asemenea, dacă ai picioarele sensibile, pantofii fără toc sunt, în general, cea mai bună opțiune pentru tine. Aceștia sunt, de asemenea, potriviți pentru muncă, plimbări relaxante sau pentru făcut cumpărături; sunt adecvați pentru aproape orice sezon, cu excepția iernilor grele.

2. Mules

Un alt tip de pantofi pe care îl vom trece în revistă sunt mules. Aceștia sunt pantofi foarte confortabili, ideali pentru vară și primăvară și pot fi purtați chiar și în toamnă dacă locația ta nu este prea friguroasă. Aceștia se recunosc prin vârful deschis și partea din spate deschisă. Spre deosebire de papuci, acest pantof are ambele părți deschise, în timp ce papucii au de obicei partea din spate deschisă și partea din față închisă.

3. Sandale cu platformă

Sandalele cu talpă platformă sunt a treia categorie importantă de încălțăminte, iar acestea nu au o toc sau o platformă distinctă; mai degrabă, este o platformă care se extinde pe toată lungimea pantofului. Acestea pot avea vârfurile deschise sau închise; spatele deschis sau închis, dar elementul-cheie este faptul că au o platformă unică și constantă pe toată înălțimea tocului. Sunt ideale pentru vară și le poți purta chiar și în primăvară dacă locuiești undeva unde nu este prea frig. Chiar dacă nu ești fana pantofilor damă eleganți cu toc, partea bună la aceste sandale este că talpa oferă o foarte mare stabilitate și nu vei simți că ai pantofi cu toc în picioare.

4. Loafers

Loafers sunt un alt tip de pantofi pe care îi vom analiza; aceștia au vârfurile și spatele închise; sunt ideali pentru muncă, dar pot fi și pantofi formali dacă sunt purtați alături de un costum și o cravată.

5. Adidași

Următoarea categorie de încălțăminte este probabil cea mai cunoscută, și anume adidașii. În timp ce aceștia erau în trecut purtați doar cu echipamentul sportiv, acum sunt purtați cu îmbrăcăminte casual elegantă și chiar cu ținute de afaceri, astfel încât îi poți vedea purtați de oricine și oriunde. Datorită cererii ridicate pentru încălțăminte confortabilă în ultimii ani, au apărut numeroase stiluri creative pentru sneakers, făcându-i o alegere extrem de adaptabilă și la modă pentru îmbrăcăminte casual.

6. Pantofi de seară

În continuare, avem pantofii de seară: pantofii de seară sunt un termen general, dar se poate referi la orice tip de pantofi cu un stil foarte elegant. Sunt ornamentați și elrganți, cu sau fără decorațiuni, și sunt proiectați să fie purtați seara. Desigur, cu moda fiind atât de experimentală în aceste zile, multe femei poartă pantofi casual de dama pe tot parcursul zilei, dar dacă urmați cu adevărat standardele de etichetă, ar trebui să porți un pantof de seară doar seara, pentru un eveniment special sau pentru orice tip de ocazie formală.

7. Cizme

Cizmele sunt categoria finală. Sunt ușor de identificat și vin într-o varietate de lungimi, inclusiv cizmele de gleznă, cizmele până la mijlocul gambei, cizmele până la genunchi și chiar cizmele peste genunchi. Cizmele sunt ideale pentru iarnă și toamnă, dar pot fi purtate și în primăvară cu ținute specifice sezonului. Mai mult, există și variante extrem de elegante, ce merg foarte bine cu rochiile mai scurte.

Acum că știi tipurile de pantofi damă eleganți, o să oferim și câteva sfaturi pentru alegerea și purtarea lor:

  • Dacă nu ai un buget mare de cheltuit, cu atât mai mult trebuie să-ți alegi cu grijă încălțămintea. Achiziționează culori de bază, cum ar fi negru, bej și bleumarin, în stiluri clasice.
  • Pentru încălțămintea de zi cu zi, alege o încălțăminte cu toc mic sau mediu și cu toc solid. Cumpără pantofi înalți până la genunchi pentru după-amiază. Lasă pantofii cu toc înalt pentru îmbrăcăminte de seară.
  • Important este să fie confortabili. Mersul în pantofi nepotriviți și dureroși îți poate distruge ziua (și postura).
  • Încearcă să nu faci compromisuri cu privire la calitate în favoarea economisirii banilor.
  • Cele mai elegante tocuri sunt pantofii cu vârf închis. Aceștia merg bine cu aproape orice ținută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.