miercuri, 6 decembrie, 2023

Tragedia unui salvator vasluian: Pompierul Florin Burghelea, omagiat la înmormântare cu onoruri militare in cimitirul “Eternitatea” din Barlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Într-o atmosferă de profundă tristețe și doliu, o mulțime impresionantă de bârlădeni, vasluieni, hușeni și ieșeni s-au adunat duminica trecută, 19 noiembrie, pentru a-și lua rămas bun de la colegul lor de nădejde, maiorul Florin Burghelea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui a fost zguduit de o tragedie care și-a găsit, astăzi, deznodământul oficial, înmormântarea salvatorului având loc în cimitirul “Eternitatea” din Bârlad.

Maiorul Florin Burghelea a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare, o recunoaștere binemeritată pentru sacrificiul său și devotamentul fără margini față de viață și siguranța celor din jur. Pompierii, a căror misiune este să salveze vieți, au adus astfel un ultim omagiu colegului lor, subliniind importanța și dificultatea muncii lor cotidiene.

Înmormântarea a fost marcată de tristețe și respect, iar cuvintele emoționante ale celor prezenți au subliniat impactul profund pe care maiorul Burghelea l-a avut în comunitate. Familia, prietenii și colegii îndurerati au pomenit un om dedicat, capabil să aducă liniște și siguranță în mijlocul tragediilor:

” O mare de oameni, bârlădeni, vasluieni, hușeni și ieșeni au participat duminica, 19 noiembrie, la înmormântarea colegului nostru, maiorul Florin Burghelea. Tragedia care a lovit Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, a avut astăzi un deznodământ oficial, maiorul Florin Burghelea a fost condus pe ultimul drum, salvatorul fiind înmormântat la Bârlad, în cimitirul “Eternitatea”. Maiorul Florin Burghelea a fost înmormântat cu onoruri militare, așa cum merită orice salvator trecut la cele veșnice. Salvatorii pompieri iubesc și respectă viața. De aceea se și luptă pentru salvarea a tot ceea ce înseamnă viață. Totodată, pompierii conștientizează și respectă moartea, din cauză că, aproape zilnic, ei duc o luptă nedreaptă cu moartea.
Pompierii se luptă pentru salvarea vieții semenilor, însă, cel mai trist este că, uneori rănile nevăzute ale acestei continue înfruntări îi răpun chiar pe salvatori. Miercuri, 15 noiembrie, o inimă de salvator a încetat să mai bată, iar un suflet curat a început călătoria spre Rai.
Camaradul nostru, maiorul Florin Burghelea ne va veghea din Ceruri.
Este greu să vorbim despre camaradul nostru la trecut, trupul lui s-a întors în țărână, dar spiritul lui trăiește prin noi cei care îl vom pomeni de-acum încolo, dar și prin cei pe care i-a salvat, după ce familia a fost de acord cu prelevarea organelor viabile și compatibile.
În urma sa, maiorul Florin Burghelea a lăsat doi copii care nu înțeleg nicicum de ce au rămas fără stâlpul casei, o soție îndurerată, o mamă întristată, doi frați, prieteni și colegi care de-acum îl vor pomeni în gândurile lor pe omul care reușea mai mereu să nu supere pe nimeni.

Dumnezeu să te ierte, camarade! ‘ se arata in comunicatul ISU Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img