vineri, 19 aprilie, 2024

Un bărbat din Reșița s-a trezit cu mascații la ușă: ‘M-au luat din somn, mi-au pus pistolul la cap, apoi au zis că au greşit adresa’ / Reacția Poliției – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Pe data de 23 februarie 2024, un eveniment șocant a avut loc în Reșița, când un bărbat din localitate, Claudiu Halmaci, a relatat o experiență înfricoșătoare. În dimineața acelei zile, la ora 6:55, acesta susține că s-a trezit cu polițiști de la trupele speciale la ușă. Conform relatării sale, forțele de intervenție au intrat în locuința sa, punându-l pe burtă și amenințându-l cu un pistol la cap, în fața copilului său în vârstă de patru ani.

„Au venit mascații peste mine la ora 6:55, mi-au speriat copilul, mi-au terorizat copilul, partea de jos de la ușă au rupt-o, ușa la dulap, mi-au terorizat copilul, m-au pus pe burtă pe mine, nevinovat”, a declarat Halmaci într-o postare pe Facebook, în care a inclus și imagini surprinse de o cameră de supraveghere.

Înregistrările video indică faptul că patru polițiști băteau la ușa locuinței sale timp de aproximativ 30 de secunde, după care au intrat. Unul dintre aceștia purta un dosar cu documente și nu era mascat. În timpul percheziției, unul dintre polițiști, având o armă în mână, a ieșit și a revenit în locuință, însoțit de un coleg. Într-un moment ulterior, unul dintre mascați a intrat în locuință cu un obiect care părea a fi un ciocan.

În timpul intervenției, un bărbat care s-a dovedit a fi Halmaci a apărut la ușă, purtând doar boxeri, și a încercat să interacționeze cu polițiștii, filmându-i cu telefonul mobil. Un vecin care a ieșit să vadă ce se întâmplă a fost, de asemenea, implicat, dar nu i s-a răspuns când a bătut la ușa locuinței.

Halmaci a fost ulterior informat că polițiștii au greșit adresa, ceea ce l-a determinat să declare: „Au zis că au greșit adresa. Păi nu se poate așa ceva! Mi-au băgat copilul în panică. Cine a făcut chestia asta, că procuror, că poliție, să plătească!”

Întregul incident a lăsat o traumă atât asupra lui Halmaci, cât și asupra copilului său, și a stârnit îngrijorare în comunitatea locală. Conducerea Inspectoratului de Poliție Caraș Severin a anunțat că a dispus verificări pentru a clarifica situația și pentru a lua măsurile corespunzătoare.

 

 

Reacția poliției
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin a formulat un punct de vedere după ce imaginile au devenit publice.

„În data de 23 februarie, poliţişti de la structurile de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi Poliţiei Municipiului Reşiţa au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Reşiţa, la adresele unor persoane bănuite de furt calificat. În cauză, există presupunerea rezonabilă că, în luna ianuarie 2024, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, ar fi sustras bunuri în valoare de 5.000 de lei dintr-un autoturism. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate o parte din bunurile reclamate ca fiind sustrase, precum şi alte probe şi mijloace materiale de probă, persoanele în cauză fiind conduse la audieri. Cu privire la informaţiile postate pe reţeaua de socializare, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări, pentru a se stabili dacă acestea se confirmă, la finalizarea verificărilor urmând a fi luate măsurile legale, ce se impun”, transmit oficialii instituţiei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img