Un cetățean din Neamț trage un semnal de alarmă: Nu vă vindeți pământul agricol pe sume ridicole!

0
195

Lucian Georgescu îndeamnă comunitatea să nu cedeze la tentația unor oferte de nimic pentru terenurile agricole

Într-un apel ferm către comunitatea locală, Lucian Georgescu din județul Neamț avertizează asupra pericolului de a vinde pământul agricol la sume mult prea mici, de doar 3 euro/metru pătrat. Cetățeanul face un apel la responsabilitate și încurajează locuitorii să nu-și vândă proprietățile funciare cu ușurință.

„Oameni buni! Nu vă mai vindeți pământul agricol din câmp pe sume ridicole de 3 euro/metru pătrat!! Nu dați proprietatea funciară a familiei dumneavoastră nimănui! Sunt destui care vă păcălesc cu sume de nimic. Rezistați tentației! Dați-vă seama că pe 1 metru pătrat de mușama din plastic care rezistă pe o masă de bucătărie 2-3 luni, plătiți mai mult decât pe 1 metru pătrat de teren vândut. Terenul îl vindeți doar o dată! Terenul nu se uzează și nici nu se învechește! Țineți cont de sfatul acesta! Nu vă deposedați singuri de minimum de siguranță! Noapte bună!” a scris Lucian Georgescu pe rețelele de socializare.

Acest apel vine în contextul unei preocupări crescânde cu privire la vânzarea terenurilor agricole la prețuri mult subevaluate. Lucian Georgescu adaugă că, în ciuda unor oferte aparent avantajoase, terenul este un bun de o importanță deosebită și trebuie tratat cu respect.

Mesajul său nu face doar o comparație între valoarea terenului și a unor obiecte de uz curent, ci subliniază faptul că terenul nu este un produs consumabil și că vânzarea acestuia la prețuri prea mici poate afecta siguranța financiară a familiilor locale.

Comunitatea este îndemnată să fie precaută și să se gândească de două ori înainte de a lua decizii privind vânzarea terenurilor agricole, având în vedere impactul pe termen lung al acestor decizii asupra comunității și a patrimoniului familial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.