Podgoria Husilor s-a transformat în scrum noaptea trecută: Un incendiu de amploare distruge o clădire emblema a orașului – FOTO

0
32660

UPDATE: Începând cu ora 03:20, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă si spumă, precum și 37 de pompieri militari,
pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un restaurant din municipiul Huși.
La sosirea echipajelor de intervenție incendiul era oarecum într-o fază de regresie, însă s-a produs fenomenul de backdraft (din cauza lipsei de oxigen, arderea a fost încetinită în fază gazoasă, vaporii de combustie nearși, particulele de fum și vaporii intermediari de combustie în fază gazoasă au rămas la o temperatură mai fierbinte decât temperatura de autoaprindere a amestecului de combustibil, iar în momentul realimentării cu oxigen din aer, arderea a repornit extrem de rapid și violent, deoarece gazele erau încălzite de combustie și s-au extins cu repeziciune din cauza temperaturii în creștere accentuată), astfel că incendiul s-a dezvoltat extrem de violent.
Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, la parter (acolo unde se afla restaurantul), la mansardă (acolo unde se găseau câteva birouri și era depozitate documente), precum și la o terasă acoperită.
După circa patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime.
Au ars aproximativ 750 metri pătrați din imobil, precum și 50 metri pătrați din acoperișul unei terase.
S-au degradat circa 200 metri pătrați din acoperișul terasei, precum și bunurile de pe terasă.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

—————-/-

STIREA INITIALA : Într-un eveniment tragic care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 16 octombrie, un incendiu devastator a distrus Podgoria Husilor, o locație emblematică din centrul orașului Husi. Echipe multiple de pompieri din Sectia Husi au intervenit în încercarea de a stinge flăcările în curs de extindere, iar pentru a face față situației, a fost alocat și un echipaj de pompieri din Vaslui.

Clădirea, care adăpostea celebrul restaurant husean, a fost redusă la cenușă, iar flăcările au cuprins întreaga locație într-un timp scurt. Momentan, nu se cunosc cauzele exacte ale incendiului și se așteaptă ancheta oficială pentru a dezvălui sursele probabile ale dezastrelor.

Arhitectura rafinată a clădirii, care era o prezență marcantă în inima Husilor, a fost complet distrusă în acest incendiu devastator. Într-o ironie tragică, cu doar câteva zile în urmă, familia care deținea locația a sărbătorit cu mândrie 25 de ani de când au cumparat acest renumit restaurant.

În ciuda eforturilor susținute ale pompierilor, Podgoria Husilor a suferit pagube ireparabile, lăsând în urma sa o mare tristețe în inimile celor care i-au fost loiali de-a lungul anilor. Situația este în continuare sub investigație

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.