miercuri, 28 februarie, 2024

Un om a murit, după ce ambulanţa care trebuia să ajungă de urgenţă la el a rămas blocată în zăpadă, în Vrancea

Distribuie:

Publicat:

Tragedie în Vrancea, în urma unei intervenții medicale cruciale. O ambulanță care se îndrepta spre a salva o viață a fost blocată în zăpadă din cauza viscolului, lăsând pacientul într-o stare de inconștiență să-și piardă viața înainte ca ajutorul să poată ajunge la el. Potrivit informațiilor furnizate de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, solicitarea pentru ambulanță a fost legată de o situație medicală de urgență, însă pacientul a decedat înainte ca echipajul să poată ajunge la locul incidentului.

Eforturile de a elibera ambulanța din troienele de zăpadă sunt în desfășurare, avându-i pe membrii Detașamentului de Pompieri Focșani și pe cei din cadrul Serviciului Voluntar pentru Servicii de Urgență de la Slobozia Bradului implicați în operațiunile de deszăpezire, conform relatărilor Agerpres.

Într-o altă situație tensionată, o altă persoană din Slobozia Bradului se confruntă cu o criză medicală deoarece a rămas fără oxigen din cauza unei întreruperi a energiei electrice în zonă. După ce ambulanța va fi deblocată și pregătită pentru a continua intervențiile, ea este așteptată să preia acest al doilea caz de urgență.

Județul Vrancea se află sub cod roșu de vreme rea până la ora 16:00, cu vânt puternic și viscol, ceea ce complică eforturile de intervenție și poate duce la astfel de situații tragice. Incidentul subliniază vulnerabilitatea sistemului de asistență medicală în fața condițiilor meteorologice extreme și necesitatea de a lua măsuri adecvate pentru a asigura accesul rapid la asistență medicală de urgență, indiferent de condițiile meteorologice dificile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img