miercuri, 6 decembrie, 2023

Un tată își crește singur cei trei copii într-o fostă gară părăsită. Povestea lor e cutremurătoare!

Distribuie:

Publicat:

Un părinte eroic își crește singur cei trei copii într-o fostă gară părăsită, transformând un spațiu aparent nefolositor într-un cămin plin de căldură și iubire. Pavel Constantin, în vârstă de 48 de ani, se confruntă cu provocări dificile, fiind bolnav de diabet și șomer, dar depune eforturi remarcabile pentru a oferi celor mici o copilărie fericită.

Julia, în vârstă de 6 ani, Adela, în vârstă de 10 ani, și Adrian, în vârstă de 14 ani, sunt luminile vieții lui Pavel. Soția i-a părăsit acum cinci ani, când cea mai mică dintre fetițe avea doar câteva luni. Cu toate acestea, Pavel a găsit trei motive puternice pentru a continua să lupte, chiar și în fața adversităților vieții.

Diagnosticat cu diabet pe fond nervos și încadrat într-un grad de handicap, Pavel a primit sprijin din partea unui prieten care i-a oferit vechea gară CFR din comuna Glimboca. Dintr-o ruină aparentă, a reușit să transforme această clădire într-o locuință cu trei camere și bucătărie, beneficiind de ajutorul prietenilor și de donații.

Deși resursele sunt limitate, casa emană curățenie și căldură, doar o baie lipsind cu desăvârșire. Cu materiale primite din donații, Pavel speră să primească sprijinul unui instalator pentru a completa amenajarea locuinței. Cu toate acestea, casa lor modestă și curată nu dezvăluie deloc trecutul său de gară părăsită.

Copiii parcurg zilnic 3 kilometri până la școală, având acces la educație și distracție. În ciuda pandemiei, au împărțit o tabletă și își doresc un calculator sau un laptop pentru a-și ușura procesul de învățare. Cu școala situată la aproape 3 km distanță de vechea gară, problema navetei reprezintă o provocare, având un singur autobuz școlar cu orar nespecificat.

Cu un venit lunar de doar 900 de lei, familia se descurcă cu greu. Pensia alimentară de 90 de lei pe lună, plătită de mama copiilor, acoperă doar nevoile fetelor, la care se adaugă pensia de handicap. Cu toate acestea, Pavel acceptă cu modestie orice oportunitate de muncă în sat pentru a suplimenta veniturile familiei.

Boala l-a privat de locul de muncă, pierzându-și slujba la o fabrică de pantofi din Lugoj, unde nu putea susține activitatea obișnuită. Cu un program lunar la medicul endocrinolog din Reșița, Pavel își administrează insulina de patru ori pe zi, respectând cu strictețe indicațiile medicale. Cu toate acestea, în ciuda tuturor obstacolelor, Pavel Constantin rămâne un părinte devotat și eroic, luptând pentru binele și fericirea copiilor săi în inima fostei gări părăsite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img