joi, 29 februarie, 2024

Utilaj de constructii furat din Franta descoperit in PTF Albita

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat un utilaj de constructii, ce figura ca fiind declarat furat din Franta, pe care un cetatean roman intentiona sa-l scoata din tara.

Miercuri,14 mai, in jurul orei 02.00 in P.T.F. Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Ruslan P., in varsta de 34 ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes si o remorca, in care transporta un utilaj de constructii tip vehicul, marca Putzmeister.

Existand suspiciuni cu privire la actele si provenienta utilajului, lucratorii vamali au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca pentru utilajul in cauza este emisa o alerta de autoritatile din Franta, acesta figurand ca fiind furat din data de 22.03.2014.

In legatura cu cele constatate, Ruslan P. a declarat ca a achizitionat utilajul platind suma de 9700 lire si in data de 14.05.2014 l-a preluat din localitatea Rasesti. De asemenea, persoana in cauza a mai declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca utilajul transportat este furat.

Politistii de frontiera i-au intocmit lui Ruslan P. lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.
Utilajul in valoare de 55.000 lei a fost indisponibilizat in vederea continuarii si definitivarii cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img