Vă puneți banii în aceeași bancă, în același tip de investiție? Experții vă avertizează! Horia Gusta: ”Teoria financiară spune să nu-ți pui toți banii în același loc!”

0
180
Vă puneți banii în aceeași bancă, în același tip de investiție? Experții vă avertizează! Horia Gusta: ”Teoria financiară spune să nu-ți pui toți banii în același loc!”
Vă puneți banii în aceeași bancă, în același tip de investiție? Experții vă avertizează! Horia Gusta: ”Teoria financiară spune să nu-ți pui toți banii în același loc!”

De pe 11 septembrie, odată cu școala copiilor, începe și ”școala” de educație financiară a românilor. Cătălin Oprișan, realizatorul podcastului ”Vreau să știu – Educație Financiară”, îi va preda ștafeta, pentru următoarele 50 de episoade difuzate lunea de la ora 19.30, specialistului.

Horia Gustă: ”Nu-ți pune toți bani în același loc”

Adică lui Horia Gustă, o autoritate în domeniul financiar în care activează de mai bine de două decenii, care este nimeni altul decât președintele Consiliului Director al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Horia Gustă a dezvăluit, în calitate de invitat al podcastului ”Vreau să știu” cu Cătălin Oprișan, câteva dintre elementele de bază, ”poruncile” – ca să le spunem așa – ale educației pe acest palier.

”Teoria financiară spune să nu-ți pui toți bani în același loc. Nu ți-i pune pe toți. Nici în aceeași bancă, nici în același fond, nici în același emitent listat la bursa de valori. Nu-ți pune în același tip de investiție..E bine, de exemplu, să nu ai toți banii investiți în acțiuni, investiți în obilgațiuni sau doar în imobiliare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VREAU SĂ ȘTIU (@vreausastiu.tv)

Diversifică-ți instrumentele pentru că se întâmplă ceva, la modul cade piața de obligațiuni. De ce spun cade? Cresc dobânzile și tu ai obligațiuni cu 3 la sută și dobânzile, cum s-a întâmplat anul trecut, ajung la 7. Instrumentele tale cu 3 la sută valorează nimic în momentul ăla.”, a explicat Horia Gustă în podcast.

 

”Trebuie să ai un plan!”

”Dacă puneai bani la primul ITF din România, o sută de lei, aveai trei sute la sută. Uite, spuneau niște oameni din televiziuni. Domne, stau și cheltui, dacă-mi rămân bani, bine, dacă nu, nu. Și surpriză, nu prea îmi rămân bani. Păi nu trebuie să faci așa. Nu. Atunci când iei bani, trebuie să te hotărăști. Trebuie să ai un plan, fără un plan…E foarte greu să te urnești. Dar dacă n-o faci, să știi că nu e nimeni responsabil. Decât tu.”, a mai avertizat specialistul.

”La fotbal, la politică, ne pricepem la toate, dar nu prea...”! Știe românul ce oferă banca? Horia Gustă pune punctul pe i, acesta este adevărul
”La fotbal, la politică, ne pricepem la toate, dar nu prea…”! Știe românul ce oferă banca? Horia Gustă pune punctul pe i, acesta este adevărul

”Sigur acum mai e un lucru. 5o la sută din populație… Se pare că nu le rămân bani. Și asta e o realitate.
Și noi venim și spunem de investiții…
Da, noi venim și…

<<ITF, ce a zis ăla, mă?>>

Da, dar să știi că ei sunt în această situație fiindcă nu i-a învățat nimeni să schimbe ceva. Când tu vezi că de la lună la lună nu îți ajung banii, trebuie să vrei să faci ceva în plus. Eu cunosc oameni care au zis <<Îmi iau al doilea job>>.”, a mai spus Horia Gustă.

De asemenea, președintele AAF a mai subliniat că este vital ca fiecare om să aibă în viața lui un broker. ”Așa cum ai un doctor, un mecanic, un… așa trebuie să existe și un broker”, a completat Horia Gustă.
Care vă așteaptă începând de luni, 11 septembrie, de la ora 19.30, pe podcastul ”Vreau să știu – Educație Financiară”, ca să vă ofere sfaturi și informații pe care e obligatoriu să le cunoașteți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.