Valentin Ionescu (ISF): Indemnizații brute plătite în sumă de aproximativ 227 milioane lei, în creștere cu 37% pentru asigurările de sănătate. Abonamentul medical nu este asigurare de sănătate

0
470
În cadrul dezbaterii ”Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România” organizată de DC News, Președintele Institutului de Studii Financiare, domnul Valentin Ionescu, a declarat:
    Asigurarea de sănătate te ajută înainte, dar și după ce apare o problemă de sănătate și ajungi să ai nevoie de internare sau intervenții chirurgicale care, de cele mai multe ori, pot să fie costisitoare. Este un produs cuprinzător și oferă acces la o gamă largă de servicii medicale din sistemul privat, dar și cel de stat și, în plus, acoperă cheltuieli medicale dacă ajungi să ai o problemă gravă de sănătate. Asigurătorii oferă pachete standard, dar și pachete personalizate și o listă de spitale partenere unde poți beneficia de servicii uzuale ce țin de medicina de prevenție – analize și investigații, consultații, dar și de servicii complexe de diagnostic, tratament și intervenții medicale în caz de accident sau îmbolnăvire. Poți opta inclusiv pentru o acoperire internațională, pachete de familie sau cu nașterea acoperită.
    În cadrul asigurărilor voluntare de sănătate raporturile dintre asigurat şi asigurător, precum şi drepturile și obligațiile acestora se stabilesc prin voința părților, sub forma pachetelor de servicii, și sunt menționate în contractul de asigurare voluntară de sănătate. Astfel, în funcție de pachetul de servicii ales, asiguratul poate beneficia de tratamente post-spitalizare/recuperare medicală sau oricare alte servicii pe care le poate negocia la încheierea contractului cu societatea de asigurare.
Numărul contractelor în vigoare la finalul lunii iunie 2023 la nivelul pieței asigurărilor de sănătate se situa la circa 222 mii, în creștere cu aproximativ 11% față de numărul contractelor în vigoare la sfârșitul semestrului I 2022.
În semestrul I 2023, societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au raportat indemnizații brute plătite în sumă de aproximativ 227 milioane lei, în creștere cu 37% față de semestrul I 2022 (166 milioane lei).