Viața după infarct: Ce să NU mănânci

0
64

După un atac de cord, tratamentul se concentrează pe prevenirea unui viitor atac de cord sau a oricăror complicații asociate, cum ar fi un accident vascular cerebral.

Ceea ce mănânci are un efect asupra modului în care corpul tău funcționează, inclusiv asupra inimii. Schimbarea obiceiurilor alimentare poate ajuta la reducerea riscului de a avea un alt atac de cord.

Iată o enumerare a alimentelor care pot ajuta și a celor care pot dăuna.

Cele mai bune alimente prietenoase cu inima

O dietă sănătoasă pentru inimă constă în:

multe fructe si legume

carne slabă

pasari fara piele

nuci, fasole și leguminoase

peşte

cereale integrale

uleiuri pe bază de plante, cum ar fi uleiul de măsline

produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi

ouă (puteți mânca până la șase pe săptămână)

Toate acestea au un conținut scăzut de grăsimi saturate și calorii goale. Ca regulă generală, asigură-te că farfuria este plină pe jumătate și conține o varietate de legume la fiecare masă, recomandă healthline.com.

Legumele și fructele conservate și congelate pot fi folosite în locul soiurilor proaspete, atâta timp cât acestea nu conțin sare și zahăr.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.