miercuri, 29 mai, 2024

Ziua Internațională a Romilor marcată la Vaslui printr-un spectacol artistic – FOTO

Distribuie:

Publicat:

De Ziua Internațională a Romilor, Partida Romilor – Pro Europa, filiala județeană Vaslui a organizat un spectacol artistic.
Duminica, 7 aprilie, pe scenă vasluiana au urcat Asociația Culturală Domisong, coordonată de Carmen Trufia, trupa de dans „Gypsy Style”, coordonată de Marcel Bosnea, Formația Policrom și invitatul special al evenimentului, Ionel Tudorache, alături de taraful său.
Artiștii au adus în centrul atenției, prin muzică, povestea unui neam, care prin diversitate, talent, meșteșuguri și obiceiuri, și-a clădit propria personalitate.
„Se împlinesc 18 ani de când în România, pe 8 aprilie se serbează Ziua romilor, se serbează cultura romilor și în țara noastră. Este și o zi în care se atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea romilor. Consiliul Județean Vaslui, împreună cu întreaga comunitate a romilor, încercăm să le atenuăm și să lucrăm împreună, pentru ca fiecare cetățean din județul nostru să-i fie mai bine. Vă doresc <<La Mulți Ani!>>, multă sănătate și putere de muncă. Sper ca împreună să realizăm lucruri frumoase”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.
La rândul său, deputatul minorității rome, Daniel Vasile, a amintit de istoria zbuciumată a romilor, care nu s-a bucurat întotdeauna de cele mai bune auspicii de-a lungul istoriei. Pe 8 aprilie 1971 la Londra se constituia Uniunea Internațională a Romilor, care a stabilit trei elemente esențiale pentru existența noastră: imnul nostru internațional, s-a adoptat steagul internațional al romilor și a decis ca această dată, 8 aprilie, să fie o zi de sărbătoare”, a spus Daniel Vasile, coordonatorul regional al Partidei Romilor – Pro Europa.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Cultural Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui și Partida Romilor-Pro Europa, filiala Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img