vineri, 3 mai, 2024

Cutremur în poliția Huși: Opt polițiști sub acuzare pentru luare de mită – Campionul din lot, Florin Roman, ocupă prima poziție în această listă neagră – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Într-o amplă acțiune desfășurată astăzi, 28 noiembrie 2023, de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție și serviciile anticorupție din mai multe județe, opt polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică al Secției de Poliție Huși au fost reținuți pentru infracțiuni grave, inclusiv luare de mită și abuz în serviciu.

Fără a exista vreo implicare a unui șef în această schemă de corupție, cei reținuți includ Florin Roman, Kuniac Andrei, Hututui Dumitru, Lucan Iulian, Danila Danut, Palie Marius, Catalin Botu și Spiridon Andrei, singurul dintre aceștia plasat în control judiciar. Alți șapte polițiști au primit 24 de ore de arest preventiv.

Florin Roman, ocupând prima poziție în această listă, este acuzat de nu mai puțin de 45 de infracțiuni de luare de mită, arătând un grad semnificativ de implicare în activitățile ilegale. De asemenea, Kuniac Andrei este menționat pentru 35 de infracțiuni, el fiind suspectat că a utilizat o tactică ingenioasă pentru a forța șoferii să comită ilegalități, generând astfel oportunități pentru solicitarea de mită. Hututui Dumitru este implicat în 24 de astfel de infracțiuni, în timp ce ceilalți membri ai grupului au doar 2-3 acuzații de luare de mită.

Perchezițiile domiciliare au avut loc în 16 locații din municipiul Huși, inclusiv la sediul unei instituții publice, în cadrul unei ample anchete care vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv corupție. Din probele adunate rezultă că, începând cu luna iunie 2023, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, cu atribuții pe linie rutieră, au pretins și primit sume de bani de la conducătorii auto pentru a nu-i sancționa contravențional. Suma pretinsă varia între 100 de lei și 1.500 de lei.

Acești polițiști urmează să fie prezenți la Tribunalul Vaslui, unde judecătorii vor decide dacă vor emite mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Ancheta continuă pentru aducerea în fața justiției a celor implicați în această rețea de corupție.

Campionul din lot, Florin Roman, ocupă prima poziție în această listă neagră, având la activ nu mai puțin de 45 de infracțiuni de luare de mită. Implicat activ în activități ilegale, acesta se află în centrul unei ample investigații care aruncă o umbră asupra integrității Poliției Huși.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img