Noi detalii din ancheta din Cipru. Romanca si fiica ei, transate si aruncate in valize

0
66

Continua cercetarile in Cipru, unde o romanca de 35 de ani si fetita ei de opt ani, disparute din 2016, ar fi fost ucise de un criminal in serie.

Un barbat de 35 de ani, fost ofiter in armata, a recunoscut ca a omorat 5 femei si 2 copii. Si le-a indicat si pe cele doua drept victime.

Anchetatorii care au descoperit trei trupuri neinsufletite, cauta acum si alte cadavre. Pentru ca vorbim despre un caz extrem de complicat au cerut ajutorul autoritatilor din Marea Britanie.

Era 30 octombrie 2016 cand romanca si fetita ei au disparut fara urma.

Ultima data, femeia a fost vazuta in compania unui barbat imbracat in haine de camuflaj, in apropiere de casa ei situata intr-un cartier sarac al Nicosiei, dupa cum povesteste un prieten apropiat, socat ca cele mai negre temeri ar putea deveni acum realitate.

”Am intrebat-o cine e barbatul, a zis ca e verisorul ei din Anglia. Si am intrebat-o de ce vorbeste cu el in engleza daca e verisorul si mi-a zis ca prefera sa nu imi spuna.”

Dupa 3 ani de intrebari chinuitoare, misterul pare sa se lamureasca in cel mai ingrozitor mod cu putinta. Atat ea, cat si copila, care era bolnava, ar fi fost ucise la 30 de kilometri distanta de casa, in apropierea unui lac si a unei mine abandonate.

Cel putin asta le-a spus anchetatorilor barbatul supectat initial de 3 crime. A recunoscut apoi inca 4 si a declarat ca cele doua romance se numara printre victimele sale.

„Eu mereu am intrebat-o pe mama ei ce fac fetele. Bine, bine. Si de 2-3 ani nu am mai vazut-o”, a spus o vecina.

Ar fi insa mai multe victime, scrie presa cipriota, care vorbeste despre primul criminal in serie din istoria recenta a tarii.

Alarmant este si faptul ca si o prietena de-a romancei disparute n-ar mai fi de gasit de cel putin un an. Ea si fetita ei de 12 nu au mai fost vazute.

“Am sunat la politie si am anuntat acest lucru. E ceva foarte anormal, eu vorbeam tot timpul cu ea, o ajutam cu bani. A disparut brusc. Si nu a dat nimeni importanta pentru ca nu se astepta nimeni la crimele astea.”

Pana acum politistii au descoperit trupurile neinsufletite a trei femei, toate filipineze. Rascolesc zona in cautarea altor cadavre.

Marcos Trangolas, seful echipei de pompieri: “Asa cum am mai spus, scopul este de a cauta atat zonele critice precum si altele, pas cu pas. Cautarea subacvatica va continua astazi atata timp cat lumina zilei o va permite.”

Potrivit jurnalistilor ciprioti, care citeaza surse din ancheta, Nikos Metaxas le-a omorat pe cele doua romance, le-a transat si bagat in valize, pe care le-a aruncat mai apoi intr-un vechi put inundat al unei mine de cupru. Balta este denumita “lacul rosu” de localnici, de la culoarea rosie data de concentratia de cupru.

Suspectul, fost cadru militar, isi alegea victimele dintre femeile cu o situatie financiara precara, despartite de parteneri si cu copii, in mod special fete. Le promitea locuri de munca.

Fostul sot al uneia dintre femeile gasite fara viata se roaga neincetat ca macar copilul lui sa fi scapat.

Depasiti de situatie, anchetatorii ciprioti au cerut ajutorul colegilor din Marea Britanie. Londra va trimite un legist, un psihiatru si ofiteri specializati in cazuri de crime in serie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.