duminică, 19 mai, 2024

Minivacanta de Paste si 1 Mai. Ce surprize ii asteapta pe turisti la mare

Distribuie:

Publicat:

Turistii care ajung pe litoral sunt asteptati cu evenimente pentru toate gusturile in vacanta de Paste si de 1 Mai.

Minivacanta a debutat cu editia de primavara a Festivalului SunWaves, care a inceput joi, 25 aprilie, pe platoul unei plaje din nordul statiunii Mamaia, si va dura o saptamana. Pe cele patru scene amplasate in zona vor urca zeci de DJ din tara si strainatate.

Muzica electronica se va auzi si in cluburile din statiunea Mamaia, dupa ce organizatorii festivalului NEVERSEA au decis sa deschida sezonul estival, in minivacanta de 1 Mai. Timp de patru zile, vor concerta Tujamo, Aron Chupa, ATB si Mahmut Orhan. Tujamo, un artist cu foarte multi fani in Romania si care a fost prezent atat la UNTOLD cat si la NEVERSEA, a concertat vineri, iar sambata DJ-ul de origine turca, Mahmut Orhan, va gazdui una dintre petrecerile de neuitat din cluburile de la malul marii. Acesta va fi urmat, duminica, de Aron Chupa si ATB.
Tot in zona Mamaia Nord, se desfasoara, pana in 1 Mai, cea de-a patra editie a „Festival du Bonheur – pour les gourmands”. Intrarea este libera, iar vizitatorii pot trai experiente culinare de neuitat, intr-un cadru de poveste.

Marti, 30 aprilie, cei care aleg Vama Veche se pot bucura de editia de primavara a Sunset Festival (organizat pe strada Tudor Vladimirescu), alaturi de Subcarpati, Kazi Ploae, CTC, Dj Oldskul si multi altii.

Pe 1 Mai, este marcata ziua orasului Mangalia, iar autoritatile locale au pregatit concerte in aer liber, in care vedete vor fi Voltaj si Taraful din Clejani. Maratonul muzical va incepe la ora 14.00 si va fi dura aproape zece ore pe scena exterioara a Casei de Cultura. Tot in proximitatea Casei de Cultura vor fi amenajate si cateva corturi, unde vor fi pregatite diferite preparate pentru cei care vor petrece 1 Mai, la Mangalia.

In perioada 2 – 5 mai se desfasoara la Dapyx, Festivalul de Jocuri si Reconstituiri Istorice de la Medgidia sub sloganul „La Medgidia, eroii nu mor niciodata!”. Devenit unic prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociatiile de profil participante – antichitate, antichitate tarzie, evul mediu, epocile moderna si contemporana – evenimentul va dura patru zile, fiecare zi avand programata o serie de activitati specifice. Acestea se vor desfasura in taberele asociatiilor de reconstituire istorica participante si vor satisface atat curiozitatea publicului larg, cat si pe cea a iubitorilor de cultura, a pasionatilor de istorie, de mestesuguri traditionale, de armament si de lupte demonstrative.

La finalul fiecarei zile de festival, iubitorii de spectacole vor asista, pe Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”, la concertele sustinute de artisti consacrati ai muzicii romanesti, printre care Smiley, Elena Gheorghe, Irina Rimes, Damian & Brothers, Taraful din Clejani si Petrica Mitu Stoian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img