Vaslui: Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

0
41

Politistii vasluieni efectueaza cercetari fata de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale judetului Vaslui, incalcand prevederile legale in vigoare.

  In ziua de 14 mai , ora 07:15, politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni Sectia 5 Politie Rurala Murgeni, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza localitatii Bursuci, comuna Epureni, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in strainatate, condus de catre un barbat de 64 de ani, din aceeasi localitate.
   In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul nu detinea permis de conduce pentru nicio categorie de vehicule.
             In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, fapta  prevazuta si pedepsita de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

**
  In aceeasi zi, 14 mai a.c., la ora 10:30, politisti din cadrul Politiei Orasului Murgeni – Sectia 5 Politie Rurala Murgeni, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, pe raza comunei Epureni, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, o autoutilitara inmatriculata in judetul Prahova, condusa de catre un barbat de 42 de ani, din comuna Tutova, judetul Vaslui.
   In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
             In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, fapta  prevazuta si pedepsita de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

 ***
           La aceeasi data, in jurul orei 22:15,  politistii Postului de Politie Zorleni au depistat in trafic, pe raza localitatii Simila, comuna Zorleni, judetul Vaslui, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, al carui conducator se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
          Conducatorul autoturismului inmatriculat in judetul Vaslui, o femeie in varsta de 32 de ani, din municipiul Vaslui, judetul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat.   
          Ulterior, femeia a fost condusa  la spital pentru recoltarea celor doua probe de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a imbibatiei alcoolice.
           In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sa a altor substante”, fapta  prevazuta si pedepsita de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

    Politistii vasluieni vor actiona in continuare, in vederea impunerii unui climat de disciplina in randul participantilor la trafic, in vederea prevenirii producerii accidentelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.