sâmbătă, 2 martie, 2024

Acuzații grave împotriva polițiștilor spagari de la Husi – Florin Roman, Andrei Kuniak și șoferul lor Androni Ionel, suspecți de constituire a unui grup infracțional, luare de mită și abuz în serviciu – FOTO

Distribuie:

Publicat:

O investigație amănunțită a dezvăluit existența unui grup infracțional în cadrul Poliției Huși, format din polițiștii Roman Florin, Kuniak Andrei, cu sprijinul colaboratorului Androni Ionel. Această rețea de corupție a șocat comunitatea locală și a afectat integritatea instituției de ordine publică.

Detalii Asupra Implicaților:

  1. Roman Florin: Arestat preventiv pentru 30 de zile, este acuzat de luare de mită în formă continuată (45 de acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (45 de acte materiale), constituire de grup infracțional organizat și delapidare în formă continuată (2 acte materiale).
  2. Kuniak Andrei: Arestat preventiv pentru 30 de zile, este cercetat pentru luare de mită în formă continuată (32 de acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (32 de acte materiale) și constituire de grup infracțional organizat.
  3. Androni Ionel: Colaborator în grupul infracțional, nu era agent de poliție, dar a fost implicat activ, oferind sprijin logistic și conducând autoturismul în timpul desfășurării unor activități ilegale. Ionel a fost ridicat de pe aeroport la întoarcerea în țară, consolidând astfel conexiunile cu gruparea.

Contextul Acțiunilor Delictuoase:

Cei trei implicați erau membri ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Secției de Poliție Huși, având atribuții și pe linie rutieră. Într-o alianță șocantă, Kuniak și Androni erau prieteni apropiați, iar în timpul unor abuzuri, Kuniak folosea mașina sa personală ca momeală, condusă de Ionel. Acesta se deplasa cu viteză redusă pentru a induce șoferii în situații ilegale și a le impune sancțiuni, în scopul obținerii de mită.

Aceste dezvăluiri au generat indignare în comunitate, subliniind necesitatea unei investigații amănunțite pentru aducerea în fața justiției a celor implicați în această rețea de corupție. Măsurile preventive au fost luate pentru a asigura desfășurarea corectă a anchetei și pentru a restabili încrederea publicului în forțele de ordine.

În urma deciziei pronunțate de către Tribunalul Vaslui, miercuri, 29 noiembrie, membrii controversatei rețele de corupție din cadrul Poliției Huși se confruntă cu măsuri restrictive de privare de libertate. Soluția instanței este următoarea:

  1. Roman Florin: Arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetat pentru luare de mită în formă continuată (45 de acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (45 de acte materiale), constituire de grup infracțional organizat, și delapidare în formă continuată (2 acte materiale).
  2. Lucan Iulian: Arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetat pentru luare de mită în formă continuată (nu se specifică numărul de acte materiale) și abuz în serviciu în formă continuată (nu se specifică numărul de acte materiale).
  3. Kuniak Andrei: Arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetat pentru luare de mită în formă continuată (32 de acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (32 de acte materiale), constituire de grup infracțional organizat, și delapidare (nu se specifică numărul de acte materiale).
  4. Huțuțui Dumitru: Arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetat pentru luare de mită în formă continuată (nu se specifică numărul de acte materiale) și abuz în serviciu în formă continuată (nu se specifică numărul de acte materiale).
  5. Dănilă Viorel-Dănuț: Arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetat pentru luare de mită în formă continuată (11 acte materiale) și abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale).
  6. Boțu Cătălin: Arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetat pentru luare de mită în formă continuată (5 acte materiale) și abuz în serviciu în formă continuată (5 acte materiale).
  7. Androni Ionel: Arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetat pentru complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu, și constituire de grup infracțional organizat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img