marți, 27 februarie, 2024

Învățătoare cercetată disciplinar, după ce nu a lăsat un elev de 6 ani să meargă la toaletă. Batjocorit de colegi, copilul a făcut pe el

Distribuie:

Publicat:

Caz revoltător în Vâlcea. O învățătoare nu a permis unui elev să meargă la toaletă, iar micuțul a ajuns să fie batjocorit de colegi.

Învățătoarea Camelia Nica este supusă unei cercetări disciplinare după un incident șocant petrecut în urmă cu câteva zile la Școala „Tudor Vladimirescu” din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea. În timpul orelor, un elev în vârstă de 6 ani, aflat în clasa pregătitoare, i-a solicitat învățătoarei permisiunea de a merge la toaletă. Cu toate acestea, fără a oferi o explicație clară, Camelia Nica a refuzat să îi permită copilului să se deplaseze la baie.

Ca urmare, micuțul a fost nevoit să facă nevoile fiziologice pe el, iar consecințele au fost de-a dreptul traumatice. Colegii de clasă au început să îl batjocorească, iar în ciuda situației delicate, învățătoarea nu a intervenit sau luat măsuri pentru a proteja elevul umilit. Mai mult, Camelia Nica nu a contactat părinții băiatului pentru a-i informa despre incidentul deosebit de neplăcut.

Publicul a aflat despre această întâmplare revoltătoare prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, semnată de Nicolae Grigorie. În urma reacției prompte a conducerii școlii, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a fost informat, iar femeia a fost suspendată din funcție pe durata anchetei disciplinare. Dacă se va dovedi vinovată, învățătoarea riscă sancțiuni precum o diminuare a salariului pentru o perioadă de 6 luni sau chiar rezilierea contractului de muncă.

Mai mult, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea a fost alertată cu privire la acest caz revoltător, iar verificări suplimentare vor fi efectuate pentru a evalua impactul asupra stării psihologice a elevului și pentru a asigura că asemenea evenimente nu se vor repeta. Mihaela Andreianu, inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, a condamnat ferm comportamentul învățătoarei, subliniind că este inacceptabil să refuzi accesul unui copil la toaletă și să nu comunici această situație părinților.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img