vineri, 19 aprilie, 2024

Alerta falsa in Husi : Un minor in varsta de 13 ani a sunat la politie si a declarat ca este sechestrat

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși au intervenit prompt pentru a investiga o sesizare alarmantă primită prin intermediul dispeceratului lor, care anunța o presupusă sechestrare de persoane. Autorul apelului, un minor în vârstă de 13 ani din Huși, a declanșat operațiunea prin apelarea repetată a numărului de urgență 112, afirmând că este sechestrat într-o cameră.

Evenimentul a avut loc în data de 29 martie, în jurul orei 14:12, când minorul a contactat autoritățile, pretinzând că este prins într-o situație gravă. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor polițiștilor de a intra în contact cu el pentru a obține detalii suplimentare despre presupusa sechestrare, minorul a întrerupt convorbirea și a refuzat orice încercare ulterioară de comunicare.

Cu toate că autoritățile au intervenit imediat pentru a investiga și a asigura siguranța minorului, acesta a fost identificat în scurt timp de către polițiști. Ulterior, s-a stabilit că apelul a fost o glumă și nu reflecta realitatea unei situații de sechestrare.

Polițiștii au subliniat gravitatea acestor apeluri false, care nu numai că angajează resursele și eforturile agențiilor specializate de intervenție, cum ar fi Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul Român de Informații, dar și provoacă panică și teamă în comunitate.

În contextul acestui incident, poliția reamintește că astfel de alerte false sunt sancționate conform legislației române cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei. De asemenea, utilizarea abuzivă a numărului unic de urgență 112 poate fi sancționată în mod similar.

Polițiștii continuă să desfășoare cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și vor lua măsurile legale necesare în acest sens.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img