vineri, 19 aprilie, 2024

Tânărul Ursan Matei Radu de la Colegiul Național Cuza-Vodă Husi, un talent în ascensiune în lumea Fizicii Românești – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Elevul Ursan Matei Radu din localitatea Rășești, județul Vaslui, clasa a X-a,  a cucerit recent atenția și admirația în cadrul celei de-a 31-a ediții a Concursului Evrik, o competiție tradițională în lumea fizicii românești desfășurată la Brăila.

Competiția a adus împreună cei mai străluciți tineri din întreaga țară, aceștia fiind selecționați pe baza performanțelor lor remarcabile la olimpiadele județene. În acest context, Ursan Matei Radu s-a evidențiat prin rezultatele sale excepționale, plasându-se pe locul 5 la nivel național și obținând a doua mențiune din întregul concurs.

Cu toate că performanța lui Matei ar fi putut fi chiar mai strălucitoare, o mică greșeală – o înlocuire a semnului de plus cu minus în rezolvarea unei probleme – i-a costat 3 puncte și, implicit, o poziție mai înaltă pe podium. Cu toate acestea, abordarea lui Matei în fața acestei situații arată o maturitate și o determinare remarcabila.

Despre Matei, profesorul său și mentorul în fizică, domnul profesor Cristinel Popa, spune că este un elev deosebit de inteligent și tenace. El este mereu în căutare de adevăruri absolute și nu se lasă până nu înțelege cu adevărat un concept. Este o bucurie să lucrezi cu el datorită eticii sale de muncă exemplare și a dorinței lui neostoite de a învăța.

Mai mult decât un simplu succes individual, performanța lui Ursan Matei Radu deschide uși către oportunități noi și mai mari în lumea fizicii. Locul său în cadrul competiției îi permite să intre în probele de baraj pentru lotul largit pentru Balcaniada de Fizică, precum și o șansă de a concura pentru un loc în echipa care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Fizică.

“Pentru mine, aceasta este doar începutul,” spune tânărul talentat.

Cu o astfel de atitudine pozitivă și cu un talent promițător, Ursan Matei Radu este cu siguranță un nume pe care trebuie să-l urmărim în viitorul fizicii românești .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img