Alexandru este un tânăr deosebit căruia i-a fost scris să devină salvator! – FOTO

0
410
În Sâmbăta Mare, în timp ce se îndrepta cu viitoarea soție către casa părinților săi din comuna Giurgeni, Alexandru a observat că, undeva la un capăt de stradă, se vedea un fum dens.
– Trebuie să ne oprim. Clar s-a întâmplat ceva…
Cunoștea destul de bine zona, știa că cineva în vârstă locuiește acolo. Astfel, când a ajuns în apropierea locuinței și a văzut flăcările, nu a stat pe gânduri și a intrat exact în camera unde se presupunea că se afla bătrânica.
– Maică, trebuie să te scoatem de aici, ești în pericol!
Imediat, amândoi au ieșit teferi și nevătămați. Incendiul fusese anunțat deja la 112 de unul dintre vecini, dar Alexandru a vrut să se asigure că au toate detaliile colegii lui și a sunat în dispecerat, apoi a informat și șeful turei de serviciu de la Stația de pompieri Țăndărei despre eveniment.
– Acum am pornit spre tine, ai salvat deja o viață, nu mai intra în casă! Mai bine ne aștepți la șosea să ne indici locul exact!
Dorința de a ajuta în continuare l-a făcut pe Alex să nu se oprească aici, acesta intrând din nou în casă și evacuând, de data aceasta, o butelie.
De îndată ce a ajuns echipajul de stingere, acesta a rămas să lucreze alături de el, însă din interior se mai auzeau niște sunete. Colegul nostru a intrat din nou în locuință și a reușit să mai salveze încă nouă suflete, cinci cățeluși și patru pisicuțe.
Soldat Guriencu Alexandru are doar 23 de ani și nu este la prima intervenție de acest gen, ajutându-și colegii de mai multe ori în timpul său liber. Acum doi ani, soarta l-a adus în marea familie a salvatorilor, fiind inspirat de către prietena sa care era voluntar în cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia. Astfel, încrezător în forțele proprii și din dorința de a ajuta semenii, Alexandru a lăsat locul de muncă pe care îl avea în Suedia și a concurat pentru unul dintre posturile scoase la concurs de către ISU Ialomița.
Felicitări pentru implicarea de care ai dat dovadă, Alexandru! Suntem mândri de tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.