joi, 30 mai, 2024

Pensionari militari, polițiști și angajați penitenciarelor ies în stradă pentru a denunța discriminarea în privința pensiilor

Distribuie:

Publicat:

Mai multe organizații sindicale, printre care Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), pregătesc un protest masiv în București împotriva ceea ce ei denumesc drept discriminare în sistemul de pensii. Nemulțumirile, potrivit acestora, au fost alimentate de modificările legislative recente, care nu au abordat în mod corespunzător drepturile pensionarilor militari, polițiștilor și angajaților penitenciarelor.

Sursa principală de disconfort este modificarea Legii nr. 223/2015, care, potrivit reprezentanților sindicali, a fost efectuată fără a lua în considerare interesele pensionarilor militari. Aceștia se plâng că recenta majorare a pensiilor a fost aplicată doar cadrelor militare și polițiștilor în activitate, excluzând pensionarii militari. Ca răspuns, SNPPC a cerut oficial comisiilor pentru apărare ale Senatului și Camerei Deputaților să adopte amendamente legislative pentru a corecta această discriminare.

În cadrul protestului programat pentru ziua de 9 mai 2024, pensionarii militari și simpatizanții lor vor manifesta în fața Ministerului Apărării Naționale, urmând să continue cu un marș către Camera Deputaților. FSANP se alătură acestui demers, adăugându-și propria voce la cererea de echitate în sistemul de pensii și la rezolvarea problemelor în armată.

Președintele FSANP, Cosmin Dorobanțu, a accentuat criticile la adresa ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvar, catalogându-l ca fiind “iresponsabil și inconștient” pentru lipsa de acțiune în rezolvarea problemelor din cadrul armatei. Dorobanțu subliniază că neglijarea acestor chestiuni reale duce la o deteriorare a atracției pentru profesia militară și, implicit, la demisii în masă din rândurile militarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img