ANAF dezvăluie lista bogaților României și a rudelor lor cu averi de peste 25 de milioane de euro

0
288

ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pregătește o listă cu cei mai bogați români și rudele acestora, conform unui nou ordin publicat în Monitorul Oficial. Ordinul ANAF 920/2023 impune ca persoanele fizice cu avere estimată la peste 25 de milioane de euro, atât în România cât și în străinătate, să intre în atenția Fiscului. Această măsură se aplică și rudelor acestor persoane până la gradul al doilea.

Estimarea averii se va realiza pe baza informațiilor obținute de ANAF referitoare la bunurile imobile, bunurile mobile și activele financiare ale persoanelor vizate. Grupul de persoane fizice cu averi mari va fi stabilit de către Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice din cadrul ANAF.

Persoanele incluse în lista grupului de averi mari vor primi notificări din partea ANAF, care vor conține informații despre îndeplinirea criteriului de avere, precum și detalii despre estimarea averii și modalitățile de conformare fiscală. Lista va fi actualizată la intervale regulate pentru a reflecta modificările în componența grupului și a asigura conformitatea fiscală.

ANAF va utiliza aceste informații pentru a promova conformitatea fiscală voluntară, prin aplicarea unor tratamente fiscale alternative și selectarea persoanelor cu risc de neconformare pentru verificări suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.