Surse dezvăluie: Coaliția PSD-PNL pregătește măsuri fiscale avantajoase pentru IT, agricultură și construcții, ajungând la un consens

0
204

Încep discuțiile în Coaliție pe menținerea sau nu a facilităților fiscale în ITagricultură și construcțiiPSD și PNL încep de mâine discuțiile aplicate privind facilitățile din IT, agricultură și construcții. Ministrul Finanțelor ar trebui să vină cu o listă de propuneri și cu studii de impact pentru fiecare așa cum a solicitat premierul Marcel Ciolacu.

În prezent, angajații din IT sunt scutiți doar de plata impozitului pe venit, în timp ce angajații din agricultură, industria alimentară și construcții sunt scutiți de plata impozitului pe venit și a contribuției sociale la sănătate, alături de contribuția la pensiile private.

În nod normal nici unul din cele două partide nu și-ar dori eliminarea acestor facilități care s-au dovedit benefice în economia reală în ultimii ani. Problema e însă că există câteva puncte în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prin care România s-a obligat la câteva corecții în această zonă a facilităților.

Continuarea pe stiripesuse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.