marți, 14 mai, 2024

Ce se va întâmpla cu salariile angajaților la stat, după decizia luată de Guvern, din cauza crizei. Primarii nu vor primi pensii speciale

Distribuie:

Publicat:

Din cauza crizei economice, Guvernul plănuiește să ia câteva decizii care nu o să fie pe placul tuturor. Printre acestea se numără tăierea pensiilor speciale pentru primari, dar și anumite modificări în ceea ce privește angajările la stat sau salariile acestora.

Criza cu care se confruntă românii se simte și pentru bugetari, asupra cărora Guvernul plănuiește să ia câteva decizii care nu o să îi încânte. Vor fi afectate angajările la stat,salariile bugetarilor dar și eliminarea pensiilor speciale ale primarilor. Situația este creată și din cauza unei obligații de a păstra o parte din buget pentru cheltuielile la energie.

Ce se va înâmpla cu salariile bugetarilor

Guvernul își propune să elimine din cheltuieli din cauza crizei economice, astfel că acest lucru implică anumite decizii care i-ar deranja pe angajații la stat. În stabilirea bugetului pentru anul viitor, Guvernul a urmărit să obțină cheltuieli cât mai mici.

În primul rând, acest lucru implică blocarea angajărilor la stat, ceea ce înseamnă că oamenii nu pot fi angajați de către ministere. Acest lucru ar fi posibil doar în cazul unei ordonanțe de urgență, prin care s-ar debloca anumite posturi. De asemenea, vor fi înghețate și salariile angajaților la stat, din sistemul public.

Din cauza crizei la energie, Guvernul păstrează și pentru anul viitor una dintre măsurile luate în acest sens. Aceasta presupune realizarea unei economii pentru cheltuielile la curent, care face ca bugetul să scadă cu 15%.

Primarii nu vor mai primi pensii speciale

O altă măsură luată în contextul crizei ar fi și eliminarea și de această dată a pensiilor speciale ale primarilor. Așadar, după o perioadă în care au sperat la acest lucru, se ca primarii nu vor primi nici acum pensii speciale.

Bugetul pentru anul 2023 încă nu a fost prezentat în Parlament, așadar este posibil să mai fie adăugate și ale economii pe care Guvernul își propune să le ia, a declarat Vasile Marcu pentru Antena 3 CNN.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img