vineri, 19 aprilie, 2024

Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui

Distribuie:

Publicat:

Localitatea Certeze, situată în județul Satu Mare, se remarcă ca fiind unul dintre cele mai prospere sate din România. Cu toate că dispune de infrastructură și facilități adecvate pentru un trai confortabil și prosper, comunitatea suferă de o scădere a numărului de locuitori, mulți alegând să se stabilească în afara țării, în căutarea unor perspective mai bune în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie, conform informațiilor oferite de stiridecluj.ro.

Investițiile financiare ale acestor emigranți sunt evidentiate și în Certeze, unde locuințele au cunoscut o transformare luxoasă, prezentându-se acum ca proprietăți impunătoare, unele cu până la trei etaje. Elementele de arhitectură locală impresionează prin atenția la detalii, cu uși sculptate din lemn, balcoane mari, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat, conform surselor citate.

Prestigioasa presă germană a descoperit această localitate din județul Satu Mare, realizând chiar un documentar despre aceasta.

O poveste fascinantă învăluie satul Certeze, așa cum este relatat într-un articol inspirat de un documentar prezentat de Deutsche Welle. Povestea unui localnic și a fiului său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu nostalgia pentru cămin, demonstrează dificultatea menținerii unui nivel decent de trai, dată de discrepanțele salariale între Europa și România. Se spune că în trecut, locuitorii din Certeze mergeau pe cele mai exigente șantiere din străinătate pentru a-și aduna economiile și a-și construi casele visate. Legenda mai susține că unii dintre aceștia au prosperat vânzând ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest colț pitoresc de țară, conform informațiilor furnizate de stiridecluj.ro.

Un localnic de succes din Certeze, care a pornit ca muncitor la o vârstă fragedă, acum la 32 de ani deține o companie care angajează alți oșeni la Paris. Cu toate că în trecut declarase că nu va reveni în vacanță acasă cu un Ferrari datorită drumurilor care ar putea deteriora jantele scumpe, nu a reușit să se țină de promisiune. Descrierea făcută de unii dintre locuitorii satului îl prezintă pe Patrick ca având o mașină veche, dar acesta a surprins comunitatea prin amenajarea unui complex sportiv în Certeze, unde să se bucure de jocul de fotbal împreună cu prietenii săi în timpul vacanțelor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img