vineri, 19 aprilie, 2024

ÎPS Teodosie îi atacă pe bărbații fără barbă: Sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă

Distribuie:

Publicat:

 

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a provocat recent o dezbatere aprinsă prin afirmația sa controversată conform căreia bărbații trebuie să poarte barbă, iar cei lipsiți de ea sunt “ciuntiți”.

Întrebat în cadrul unui dialog spiritual săptămânal despre motivul purtării bărbii de către slujitorii Bisericii Ortodoxe, ÎPS Teodosie a explicat că barba este considerată o trăsătură specifică bărbaților. Cu toate acestea, a recunoscut existența unor excepții, precum cei cărora nu le crește barba și care resimt această lipsă. Totuși, a subliniat că, în viziunea sa, un bărbat autentic ar trebui să aibă barbă, mai ales atunci când este vorba de slujitorii Bisericii, care ar trebui să reflecte chipul lui Hristos, cunoscut pentru portul său cu barbă.

Această declarație nu este singulară în activitatea Arhiepiscopului Teodosie, care anterior a stârnit controverse prin alte acțiuni și decizii. Recent, a instituit trei zile de post și rugăciune cu scopul de a susține înființarea Mitropoliei Tomisului, o decizie care a fost privită cu scrutare și critici din partea unor părți ale comunității. În plus, miercuri este programată o întâlnire a Sfântului Sinod, unde se va discuta despre “atitudinea” Arhiepiscopului Tomisului, acesta fiind acuzat de comportament recalcitrant și lipsă de disciplină.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img