luni, 15 aprilie, 2024

10.000 de tigarete depistate in doua zile la frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Albita si Sculeni au descoperit aproximativ 10.000 tigarete cu timbru de acciza  Republica Moldova ce urmau a fi sustrase de la controlul de frontiera.

Miercuri, 16 noiembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de intrare in tara cetatenii romani Mihai R. si Florentin C., in varsta de 31 si 39 de ani, care conduceau doua camioane, inmatriculate în judetul Constanta.

Tot in aceeasi zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru intrarea in tara, un alt cetatean roman Vitalie B, de 34 de ani, care conducea un autoturism marca BMW X5, inmatriculat în R. Moldova. Astfel, s-a procedat la efectuarea unor controale amanuntite asupra autovehiculelor, in urma carora politistii de frontiera au descoperit ascunse la roata de rezerva a autoturismului si sn cabinele camioanelor, in scopul sustragerii de la controlul de frontierã, 9.020 tigarete, de diferite marci.

 Conform prevederilor legale, s-au retinut tigarile in valoare de 2.030 lei si sanctionarea contraventionala a persoanelor cu amenda in valoare totala de 22.000 lei.

Si politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au solicitat inspectorilor vamali efecuarea unui control amanuntit asupra unui autocar inmatriculat in Moldova, condus de Vasile C., in varsta de 32 de ani, ce efectua o cursã regulata pe relatia Chisinau-Oradea. Dupa controlului efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a descoperit ascunsa in filtrul de aer al autocarului cantitatea de 960 tigarete marca River de provenienta Duty Free.

A fost dispusa masura retinerii bunurilor in valoare totala de 432 lei, iar barbatul a fost sanctionat cu amenda de 5.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img