luni, 20 mai, 2024

7 pasi spre fericire

Distribuie:

Publicat:

Fiecare dintre noi suntem diferite si ce ar putea reprezenta o solutie pentru una dintre noi, pentru cealalta nu va avea efect, insa nu trebuie sa disperam. Noi iti oferim cateva solutii practice pentru ca tu sa te pui pe picioare cat ai zice… zambeste!

Ramai activa. Cercetarile arata ca o plimbare zilnica in mijlocul zilei, de cate o ora, ar putea sa fie la fel de folositoare precum fototerapia. Foloseste-te de natura. Petrece cat mai mult timp afara, in lumina naturala. Dorinta de a iesi in evidenta le impinge pe femei sa faca greseli impardonabile: iata un model de rochie. Pentru camerele tale, alege culori palide care sa reflecte lumina de afara si de cate ori ai ocazia asaza-te langa o fereastra.

Incearca sa mentii temperatura la un nivel constant. Cand iti este frig, vei fi si mai depresiva, de aceea ideal ar fi sa pastrezi temperatura din interiorul casei tale undeva intre 18 si 21 de grade Celsius. O dieta echilibrata te va ajuta. Mancarea sanatoasa iti va ridica si moralul, vei sta bine si la capitolul energie si vei evita in acest fel sa te ingrasi pe parcursul iernii.

Vitamina D este aliatul tau, de aceea incearca sa consumi cat mai multe oua si carne de peste. Ce ai zice de un hobby nou? Cand iti mentii mintea activa, nu mai resimti atat de acut simptomele tulburarilor afective. Nu conteaza ce hobby alegi, atat timp cat esti ocupata sa faci ceva care te tine departe de melancolie. Poti merge la sala sau te poti apuca de blogging, de exemplu.

Socializarea este o arma puternica impotriva depresiilor sezoniere. Ce ar fi sa faci un efort sa pastrezi legatura cu toti oamenii dragi tie? Comunica. Este atat de usor sa comunici in zilele noastre cu ajutorul internetului. Vorbeste despre simptomele tale si cu alte persoane.

Vei fi surprinsa sa observi ca si altii se confrunta cu exact aceleasi simptome ca si tine. Poate formati un grup care sa aiba rolul de sustinere morala reciproca.Terapia de grup poate fi un remediu foarte eficient si nu doar pentru acest tip de tulburari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img