8 obiceiuri care îți afectează rinichii fără să îți dai seama

0
74

Rinichii joacă un rol important, lucrează pentru tine 24/7. Îți filtrează sângele, elimină deșeurile, controlează echilibrul fluidelor din organism și ține sub control nivelul electroliților. Interesant este că sângele corpului tău trece prin rinichi de 40 de ori pe zi. De aceea este important să ai grijă de rinichii tăi și să-i protejezi făcând alegeri mai sănătoase.

Iată 8 obiceiuri comune care dăunează, fără să realizezi, rinichilor tăi:

Exagerarea cu analgezicele

Analgezicele, adică medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) te ajută să ameliorezi durerea, dar îți pot deteriora și rinichii. Nu ar trebui să consumi în exces analgezice, deoarece acestea îți pot afecta în mod direct rinichii.

Consumul suplimentar de sare

Alimentele bogate în sare sau sodiu nu numai că cresc nivelul tensiunii arteriale, dar îți afectează și rinichii. În schimb, poți adăuga alte ierburi și mirodenii care vor spori aroma preparatului pe care îl consumi.

Alimente procesate

Știai că alimentele procesate sunt bogate în sodiu și fosfor. Trebuie să eviți alimentele procesate dacă ai probleme cu rinichii.

Nu bei suficientă apă

A rămâne hidratat te ajută să elimini toxinele din organism, de fapt, ajută și la evitarea pietrelor la rinichi. Asigură-te că consumi 3-4 litri de apă pentru a sta departe de bolile de rinichi.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.