duminică, 14 aprilie, 2024

Activitatea care scade riscul de diabet: Crește sensibilitatea organismului la insulină

Distribuie:

Publicat:

Statul în picioare este asociat cu o sensibilitate mai bună la insulină, indiferent de cantitatea de activitate fizică zilnică sau de timpul de stat așezat, nivelul de fitness al unei persoane sau excesul de greutate, arată un nou studiu.

Probabil ai auzit de multe ori că mișcarea este extrem de importantă pentru sănătate și că ar trebui efectuată dacă nu zilnic, măcar de câteva ori pe săptămână. Dacă ai un loc de muncă în care stai mult timp așezat, probabil că te-ai confruntat deja cu dureri de spate sau de gât ori te plângi că ai luat câteva kilograme. Ceea ce nu se vede este că lipsa de mișcare îți crește și riscul de diabet. Ce e de făcut? Să stai mai mult în picioare, potrivit unui studiu¹ realizat în Finlanda.

Statul în picioare scade riscul de diabet

Funcția în organism a insulinei, un hormon esențial în metabolismul energetic și în reglarea zahărului din sânge, poate fi perturbată, de exemplu, de excesul de greutate, ceea ce duce la scăderea sensibilității la insulină și la creșterea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și boli cardiovasculare.

Într-un studiu realizat de o echipă de cercetare finlandeză, oamenii de știință au observat că statul în picioare este asociat cu o mai bună sensibilitate la insulină. Prin urmare, dacă stai așezat prea mult, creșterea timpului zilnic de stat în picioare poate ajuta la prevenirea bolilor cronice,potrivit doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img