sâmbătă, 18 mai, 2024

Acuzatii grave! Ce i-ar fi facut asistenta maternala Sorinei. Protectia copilului a depus plangere penala

Distribuie:

Publicat:

Apar noi informatii in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama care a fost luata cu forta de la asistenta maternala care o avea in grija. Procedura adoptiei sale este in dubiu dupa ce Parchetul General a cerut revizuirea acesteia, dar parintii adoptivi nu renunta la copil si spun ca s-ar putea ajunge pana la CEDO. Acum, noi detalii cutremuratoare apar despre asistenta Mariana Saramat, cea care a avut-o in grija pe fata.

Ce i-ar fi facut Mariana Saramat Sorinei

Conform unui document transmis Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova de catre Protectia Copilului Mehedinti, citat de ziaristii.com, asistenta ar fi avut un comportament abuziv fata de fata, pe care ar fi numit-o  „tiganca” si „nebuna”. Cei de la Protectia Copilului mai reclama si modul in care femeia a reactionat la adresa autoritatilor. „Prin atitudinea sa, asistentul maternal a obstructionat punerea in executare a dispozitiilor unei hotarari judecatoresti, incalcand, totodata, dreptul minorei la respectarea vietii de familie si adoptand o atitudine comportamentala care a avut un efect negativ asupra dezvoltarii acestui copil.

“In acest sens, s-a mai aratat ca atitudinea si actiunile asistentului maternal au dus la ingreunarea procesului de acomodare dintre minora si familia adoptatoare, aceasta influentand negativ fetita cu privire la formarea unei imagini reale asupra familiei de adoptie, a adus diverse acuze si a adresat cuvinte jignitoare specialistilor institutiei, la intalnirile de acomodare dintre minora si familia de adoptie, de fata fiind si minora, si a facut afirmatii jignitoare cu privire la etnia si sanatatea mentala a acesteia”, se arata in document.

Serie de plangeri penale pe numele fostei asistente maternale

In data de 24 mai, cei de la Protectia Copilului Mehedinti au depus plangere penala contra Marianei Saramat, dupa ce aceasta a refuzat sa o aduca pe Sorina pentru predarea catre familia adoptiva. In aceeasi zi, acesteia i-a desfacut contractul de munca  si i s-a retras certificatul de asistent maternal. Tot in acea data, parintii adoptivi ai Sorinei au depus o plangere penala la Parchetul din Baia de Arama, acuzand-o pe femeie de lipsire de libertate, considerand ca fetita a fost tinuta in mod abuziv si i s-ar fi creat o stare de panica in legatura cu noua familie.

Astfel, din 24 mai, Mariana Saramat este urmarita penal pentru lipsirea de libertate in mod ilegal si nerespectarea masurilor privind incredintarea minorei. Ulterior, familia Sacarin a mai depus doua plangeri penale, reclamand rele tratamente aplicate minorei si abuz fizic, psihic si emotional. Pe numele fostei asistente mai exista o plangere penala, de data aceasta apartinand Protectiei Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), in care se reclama „conduita abuziva”, pentru ca a refuzat sa o dea pe fetita reprezentantilor Protectiei Copilului Mehedinti sau parintilor adoptivi. Cei de la ANPDCA au sustinut in plangere ca Sorina „a fost supusa, in mod evident, cel putin unui abuz emotional”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img