miercuri, 21 februarie, 2024

Adevarul ASCUNS despre carnea porc, dezvaluit de un celebru medic nutritionist roman

Distribuie:

Publicat:

Dr. Mihaela Bilic ne asigura ca putem manca linistiti carne de porc, sarmale, piftie, chiar si cateva feliute de slaninuta, atat timp cat suntem cumpatati.

Ea desfiinteaza miturile legate de carnea de porc, spunand ca nu exista niciun argument pentru care aceasta nu ar trebui inclusa in alimentatia copiilor.

Pentru dr. Mihaela Bilic, autoarea bestseller-urilor de nutritie „Traiesc, deci ma abtin“ si „Sanatatea are gust“, alimentatia sanatoasa poate fi definita prin doua cuvinte-cheie: moderatia si diversitatea.

„Mancarea nu trebuie sa fie nici perfecta, nici ideala, nici excesiv de sanatoasa. Noi, oamenii, am fost lasati de natura sa impartim produsele in doua categorii: comestibile sau necomestibile.

Alimentele ori sunt bune de mancat, comestibile, deci sanatoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sanatoase, nu le mancam. Intre acestea doua nu exista grade de comparatie.

A vrea noi sa inventam un aliment mai sanatos ca altul este de-a dreptul stupid. Dupa cum scrie in cartile de nutritie, doza face otrava. Daca ne propunem sa mancam excesiv de sanatos si mancam numai seminte de in, bineinteles, ca ne vor face rau. Alimentatie sanatoasa inseamna moderatie ca si cantitate si diversitate. Deci, important este sa mancam putin din tot“, a marturisit, pentru adevarul.ro, dr. Mihaela Bilic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img