duminică, 5 mai, 2024

Agentia Nationala Antidrog prin CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE SI CONSILIERE ANTIDROG VASLUI : „#POTALTFEL!”

Distribuie:

Publicat:

Campania, care va fi implementata in perioada 5 septembrie 2017 – 31 iulie 2018, este fundamentata pe Studiul national in populatia generala privind consumul de tutun, alcool si droguri (GPS) 2016, corelativ cu Studiul in populatia scolarizata cu varsta de 16 ani – ESPAD 2015, studii care releva, la nivel national, o crestere a consumului de canabis.
Activitatea este  finantata prin Programul national de prevenire si asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri 2015-2018, aprobat prin HG nr. 684/2015.

Campania reprezinta un raspuns integrat si complet in planul politicilor publice, cu rol emergent in dinamica consumului de droguri din Romania.

„#POTALTFEL” are drept scop cresterea nivelului de informare, sensibilizare si constientizare a populatiei generale (15-64 de ani), cu accent pe populatia scolara (15-24 de ani), asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis, in vederea neinceperii, respectiv, evitarii trecerii de la consumul ocazional sau recreational, la consumul regulat de canabis.

La nivel national beneficiarii directi ai campaniei sunt:

201.216 de persoane din populatia generala (10%), cu varsta cuprinsa intre 15-64 ani, care vor primi informatii cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de canabis, prin promovarea spotului video al campaniei.
51.550 de tineri din segmentul de varsta 15-24 ani si 1692 de cadre didactice, din care:

9.250 de tineri cu varsta de 15-24 de ani, informati cu privire la efectele consumului de canabis, in cadrul activitatilor de petrecere a timpului liber;

42.300  elevi de liceu si studenti, cu varsta cuprinsa intre 15-24 de ani, informati, sensibilizati si constientizati cu privire la consumul de canabis;

1.692 de profesori din unitatile liceale si de invatamant superior, care vor beneficia de activitati de informare, sensibilizare si constientizare cu privire la consumul de canabis.

Beneficiarii indirecti sunt estimati a fi 80.000 de elevi si studenti, 3000 de cadre didactice din mediul scolar si universitar, precum si peste 100.000 de membri ai comunitatii.

Obiectivele campaniei vor fi atinse prin desfasurarea, la nivel national, a urmatoarelor activitati:

promovarea campaniei in mediul TV, on-line si presa scrisa pe intreaga durata a campaniei;

sesiuni de prevenire a consumului de canabis in institutii de invatamant, pentru categoria de varsta 15-24 de ani;
activitati de informare si promovare a alternativelor de viata sanatoasa, in zone in care tinerii aleg sa-si petreaca timpul liber (spatii recreationale), cu sprijinul voluntarilor ANA.

activitati de informare in comunitate, cu ocazia marcarii Zilei Internationale Impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri 2018.

Informatii complete despre consumul de canabis in Romania se regasesc in documentul-sinteza atasat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img