duminică, 14 aprilie, 2024

ALDE pune presiune pe PSD – Partidul lui Tariceanu CONDITIONEAZA sustinerea OUG care SCHIMBA ratele romanilor

Distribuie:

Publicat:

ALDE va susține aprobarea în Parlament a ordonanței de urgență pentru modificarea modului de calcul al dobânzilor creditelor în lei, doar dacă va fi adoptat amendamentul senatorului Daniel Zamfir, care prevede ca noul indice să fie aplicat și creditelor în derulare, potrivit unor surse politice.

„Parlamentarii din ALDE susțin ordonanța doar dacă trece amendamentul care prevede ca noul indice să se aplice și creditelor în derulare. Altfel vom vota împotrivă”, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Pentru echilibrarea riscurilor contractuale, prevederile art. II și III se aplică și contractelor aflate în derulare la data prevăzută la alin (1)”, prevede amendamentul propus de senatorul ALDE Daniel Zamfir, inclus în raportul Comisiei de buget-finanțe al Senatului.

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de luni adoptarea tacită a proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.19/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

„Proiectul prevede înlocuirea indicelui de referință ROBOR din contractele de credit dominante în lei cu rată variabilă de dobândp cu un indicator calculat exlusiv pe baza tranzacțiilor interbancare și instituie reglementări în domeniul furnizării de energie electrucp pentru clienții casnici, cu privire la prețurile de vânzare a energiei electrice, rexpectiv calculul tarifelor de transport și distribuție”, potrivit raportului Comisiei de buget-finanțe.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019 este 2,36% pentru trimestrul IV 2018, informează BNR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img